Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Υπόθεση Νίκου Παππά: Ξεκίνησε η ανάκριση για τις τηλεοπτικές άδειες – Κατέθεσε ο Κυριάκος Τόμπρας

Βρέθηκε ενώπιον της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Δηλώνει διαμεσολαβητής μεταξύ Καλογρίτσα και Χούρι. Φέρεται να είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε «εταιρεία φιλική προς στην κυβέρνηση, ετοιμοπαράδοτη επένδυση και έτοιμο κανάλι».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Νίκου Παππά: Ξεκίνησε η ανάκριση για τις τηλεοπτικές άδειες – Κατέθεσε ο Κυριάκος Τόμπρας

Με την κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που κατέθεσε στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ξεκίνησε η ανάκριση της υπόθεσης με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά.

Η ανακριτική διαδικασία ξεκίνησε μετά από την απόφαση της Βουλής να προχωρήσει σε βάρος του Ν. Παππά στην άσκηση ποινικής δίωξης για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος που αφορά στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016. Η υπόθεση έφτασε στη Βουλή μετά τη διαβίβαση της μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει , στις αρχές Ιουλίου 2020, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC, αναφέρθηκε σε εικονική συναλλαγή τους, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Μάλιστα, απέδιδε στον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο  για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τι κατέθεσε στη Βουλή

Κατά την κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο κ. Κυριάκος Τόμπρας είχε περιγράψει ότι λειτούργησε ως διαμεσολαβητής μεταξύ του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και των εκπροσώπων της λιβανέζικης εταιρείας -CCC για την προσπάθεια δημιουργίας «ΣΥΡΙΖΑ Channel».

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι το καλοκαίρι του 2016 η οικογένεια Χούρι της κατασκευαστικής εταιρείας CCC εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεσε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε «εταιρεία φιλική προς στην κυβέρνηση, ετοιμοπαράδοτη επένδυση και έτοιμο κανάλι», συμπληρώνοντας ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας ήταν το τρίτο πρόσωπο στο οποίο απευθύνθηκε και είχα προηγηθεί προσεγγίσεις του στους Γ. Κουρή και Φ. Βρυώνη.

Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι εκείνος γνώρισε τους Χούρι με τον εργολάβο, λέγοντας πως «την πρώτη χειραψία στην ζωή τους την έκαναν με την σύσταση την δική μου, αλλά δεν υπήρξα ποτέ παρών σε συζήτηση μεταξύ Παππά και Καλογρίτσα ή Χούρι και Παππά».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ