Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2023

Υπόθεση τηλεοπτικών αδειών: Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο κάθεται ξανά ο Λ. Κρέτσος

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης επί ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται για ψεύδη βεβαίωση. Μαζί του στο εδώλιο βρίσκονται τα μέλη που είχαν απαρτίσει την Επιτροπή Αξιολόγησης για τον διαγωνισμό.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση τηλεοπτικών αδειών: Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο κάθεται ξανά ο Λ. Κρέτσος eurokinissi

Με το Ειδικό Δικαστήριο για τον Νίκο Παππά να ετοιμάζεται για τη νέα συνεδρίασή του, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα καθίσει στο εδώλιο ο Λευτέρης Κρέτσος, πρώην γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, που κατηγορείται για ψεύδη βεβαίωση. Μαζί του στο εδώλιο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών βρίσκονται τα μέλη που είχαν απαρτίσει την Επιτροπή Αξιολόγησης για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ο. Λ. Κρέτσος, στενός συνεργάτης του Ν. Παππά, παραπέμφθηκε σε δίκη για ψευδή βεβαίωση για το διαγωνισμό. Η προηγούμενη συνεδρίαση στα τέλη Σεπτεμβρίου οδηγήθηκε σε άλλη μία αναβολή – είχαν προηγηθεί στο παρελθόν  αρκετές άλλες – εξαιτίας της απουσίας μαρτύρων βουλευτών και με την έδρα να τους επιβάλλει πρόστιμο 150 ευρώ.

«Προτείνω αναβολή για το 352 ΚΠΔ. Απουσιάζουν αρκετοί μάρτυρες. Επειδή είναι βουλευτές έχουν ακαταδίωκτο, αλλά να επιβληθεί πρόστιμο. Σε άπαντες τους βουλευτές που απουσιάζουν να επιβληθεί πρόστιμο 150 ευρώ» ανέφερε ο εισαγγελέας, όπως έγραψε το dikastiko.gr.

«Οι κατηγορούμενοι είναι εδώ και θέλουν να δικαστούν. Οι απόντες βουλευτές εκπροσωπούνται άξια από τον κ. Βορίδη» ανάφερε η υπεράσπιση με το δικαστήριο να ακολουθεί την εισαγγελική πρόταση επιβάλλοντας πρόστιμο 150 ευρώ.

Yπόθεση τηλεοπτικών αδειών

eurokinissi

Η υπόθεση στο αρχείο

Όπως έχει επισημανθεί η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο το 2016. Ωστόσο, το 2018 η Εισαγγελία Εφετών την ανέσυρε και συγκεκριμένα ο εισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Αθανασίου, με αποτέλεσμα να καταλήξει τον Απρίλιο του 2019 στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του Λευτέρη Κρέτσου, του Ιωάννη Καλογρίτσα και των μελών της Επιτροπής.

Στο πόρισμά του ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε πως ο κ. Κρέτσος και τα υπόλοιπα κατηγορούμενα μέλη της Επιτροπής προχώρησαν σε ενέργειες ή παραλείψεις «με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του, ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά, τα οποία με βάση την προκήρυξη δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη».

Και προσέθετε: «…Αναμφίβολα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η ανωτέρω Ειδική Πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού που συστάθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για τη χορήγηση 4 αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας δεν διενήργησε όπως όφειλε σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης τον απαιτούμενο έλεγχο επάρκειας προελεύσεως και τρόπου αποκτήσεως των οικονομικών μέσων της προσωρινής υπερθεματίστριας εταιρείας Καλογρίτσας ΑΕ».

Yπόθεση τηλεοπτικών αδειών

eurokinissi

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ