Περιουσία Τράγκα: Δεν είχα καμία πρόσβαση στους λογαριασμούς του δηλώνει η σύζυγός του Μαρία Καρρά

Τι λέει στην προσφυγή της για τη δέσμευση της προσωπικής της περιουσίας. Έχει υποβάλλει υπόμνημα στο δικαστικό συμβούλιο για άρση της.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Περιουσία Τράγκα: Δεν είχα καμία πρόσβαση στους λογαριασμούς του δηλώνει η σύζυγός του Μαρία Καρρά eurokinissi

Απορρίπτει κάθε αξιόποινες πράξεις για τις οποίες έχει βρεθεί στο στόχαστρο των αρμοδίων αρχών η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα, ενώ ήδη από την περασμένη εβδομάδα προσέφυγε κατά της διάταξης για τη δήμευση της περιουσίας της, καταθέτοντας στοιχεία για την άρση της σχετικής διάταξης.

Με αυτά όπως έγραψε το dikastiko.gr ζητεί να  αποδεσμευθεί άμεσα η περιουσία της που δέσμευσε με διάταξή της η αρχή για το ξέπλυμα χρήματος. «Έχουμε την πεποίθηση ότι αν το δικαστικό συμβούλιο περιοριστεί στα στοιχεία της διάταξης και όχι στην περιέρρευσα ατμόσφαιρα, η περιουσία πρέπει να αποδεσμευθεί άμεσα και πλήρως», δήλωσε ο δικηγόρος της κ. Καρρά, Θεόδωρος Μαντάς.

Σύμφωνα με την προσφυγή της Μαρίας Καρρά, που αποκαλύπτει η realnews.gr υποστηρίζει ότι ουδέποτε είχε πρόσβαση στους λογαριασμούς του συζύγου της και πως δεν έχει τελέσει καμία από τις αξιόποινες πράξεις για τις οποίες ελέγχεται δηλαδή του εκβιασμού, της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Περιουσία Τράγκα

ΚΕΛΑΝ

Η αρχή της έρευνας

Σε βάρος της συζύγου του εκλιπόντος έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από την Οικονομική Εισαγγελία και ειδικότερα για τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα του ζεύγους την περίοδο 2002-2020, ύψους περίπου 6 εκ. ευρώ, βάσει των οποίων δεν δικαιολογείται η τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία που εντοπίστηκε.

Ωστόσο, όπως αναφέρει στην προσφυγή της η Μαρία Καρρά «καλούμαι να τοποθετηθώ επί αόριστων στη διάταξη αναφορών και κατηγοριών και να αντιμετωπίσω το επαχθέστερο μέτρο για κάθε άνθρωπο της πλήρους δέσμευσης κάθε περιουσιακού του στοιχείου, που καθιστά αδύνατη αυτή την ίδια τη διαβίωσή του!!! Είναι δε αξιοσημείωτο ότι στην προκειμένη περίπτωση διατάχθηκε η δέσμευση ακόμη και περιουσιακών στοιχείων ακινήτων που απέκτησα από τους γονείς μου, κείμενα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου !!!».

Στο πλαίσιο της προσφυγής αναφέρει πως δεν διατηρούσε κοινούς λογαριασμούς με τον Γιώργο Τράγκα. «Δεν διατηρούσα κοινούς επενδυτικούς και ταμιευτήριου λογαριασμούς μαζί του σε κανένα τραπεζικό ή χρηματοοικονομικό ή επενδυτικό ίδρυμα στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό, ούτε καν είχα πρόσβαση με όποιον τρόπο (πληρεξουσιότητα κλπ) σε λογαριασμούς του ή σε λογαριασμούς δικούς του και εταιρειών συμφερόντων του…» ισχυρίζεται.

Περιουσία Τράγκα

ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Τα πόθεν έσχες

Απαντήσεις δίνει η κυρία Καρρά και στις επισημάνσεις περί μη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης της ίδιας και του Γεωργίου Τράγκα για τα έτη 2007, 2008, 2009, 2010 και 2011.

Σε αυτές παραπέμπει στο αμετάκλητο απαλλακτικό Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, αναφορικά με την κατηγορία υποβολής ανακριβών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (ότι δηλαδή στην φορολογική δήλωση καθενός εκ των δύο, δεν περιλαμβανόταν δήλωση και των εισοδημάτων του/της συζύγου αντιστοίχως).

Αναφέρεται στο σκεπτικό του βουλεύματος όπου «το γεγονός ότι ουσιαστικά ουδείς εκ των κατηγορουμένων απέκρυψε τα ατομικά του περιουσιακά στοιχεία από την ελεγκτική αρχή, καθώς ο κάθε ένας από αυτούς υπέβαλε δήλωση πόθεν έσχες αναφέροντας όλα τα ατομικά εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία, δεν καταλείπει κατά την εκτίμησή μας αμφιβολία σχετικά με την έλλειψη πρόθεσης εκ μέρους τους για υποβολή ανακριβούς δήλωσης πολλώ δε μάλλον την έλλειψη σκοπού απόκρυψης εισοδημάτων. Με βάση της ανωτέρω παραδοχές οι ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες δεν μπορούν να αποδοθούν ούτε καν σε αμέλεια και ως προς τις πράξεις αυτές δεν θα πρέπει να γίνει κατηγορία σε βάρος τους…».

Ειδικά για τη δήλωση πόθεν έσχες του 2009 σημειώνει την αναφορά πως «…ο δόλος των κατηγορουμένων αποκλείεται..». Παράλληλα, αντιδρά καθώς δηλώνει ότι «…ουδέποτε έλαβα γνώση, καθότι ουδέποτε μου χορηγήθηκε-γνωστοποιήθηκε από την Αρχή, το υπ’ αριθ. 4/22 Πόρισμά της, επί τη βάσει του οποίου εξεδόθη η υπό κρίση υπ’ αριθ. 90/22 Διάταξη, παρά το νομότυπό μου περί αυτού αίτημα, όπερ και πάλι συνιστά κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματός μου περί ακροάσεως και αποδείξεως, καθώς ουδέποτε είχα τη δυνατότητα να εναντιωθώ, στην έκδοση και το περιεχόμενό του…».

Τι δηλώνει η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα για την έλλειψη πρόσβασης στο αποδεικτικό υλικό

Όπως δηλώνει η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα «ουδέποτε μου χορηγήθηκε η δυνατότητα να εκφράσω τις απόψεις μου και να αποδείξω αυτές, προσφεύγω δια της παρούσης ενώπιον Σας δίχως να έχω πρόσβαση-γνώση του μέχρι τώρα συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού, καλούμενη επί της ουσίας να αντικρούσω μονομερώς διεκπεραιωθείσες σε βάρος μου έρευνες-ενέργειες, επί μη γνωστοποιηθέντων σε εμένα ζητημάτων,, οι οποίες εν τέλει καταλήγουν σε αυθαίρετα συμπεράσματα».

Αναφέρει δε ότι «η έλλειψη πρόσβασης στο αποδεικτικό υλικό, δημιουργεί απόλυτη αδυναμία εκ μέρους μου να υποστηρίξω καθολικά και αποτελεσματικά τους ισχυρισμούς και τις απόψεις μου, σε σχέση τόσο με την εν γένει διεξαχθείσα έρευνα όσο δε ειδικότερα αναφορικά προς την υπό κρίση Διάταξη και το αίτημά μου περί άρσεως των μέτρων δικονομικού καταναγκασμού, τα οποία αυτή προβλέπει και επιβάλλει».

Και καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση δε, εν προκειμένω, δεν υφίστανται πολλώ δε μάλλον αποδεικνύονται, καν, βάσιμες – επαρκείς ενδείξεις τέλεσης εκ μέρους μου των υπό διερεύνηση αξιόποινων πράξεων, όπερ καταλύει την αρχή του προσήκοντος βαθμού υπονοιών, παραβιαζόμενης παράλληλα της αρχής του τεκμηρίου αθωότητας.».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ