Σάββατο 04 Φεβρουαρίου 2023

Ζακ Κωστόπουλος: Αναβλήθηκε για τις 15 Δεκεμβρίου η δίκη στο Εφετείο – BINTEO

Μετά από αίτημα της υπεράσπισης του μεσίτη, ενός από τους δύο καταδικασθέντες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ζακ Κωστόπουλος: Αναβλήθηκε για τις 15 Δεκεμβρίου η δίκη στο Εφετείο – BINTEO EUROKINISSI

Για τις 15 Δεκεμβρίου 2023 αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου, που είχε οριστεί να ξεκινήσει σήμερα σε δεύτερο βαθμό. Αναβολή της δίκης αιτήθηκε η υπεράσπιση του καταδικασμένου μεσίτη. Παρόντες στο δικαστήριο ήταν μόνο ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου και ο μεσίτης.

Όπως πάντως έγραψε το dikastiko.gr σε λίγες μέρες, στις 25 Ιανουαρίου, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που έχει ασκηθεί για την αναστολή της ποινής του καταδικασμένο μεσίτη.

Ο μεσίτης μαζί με τον κοσμηματοπώλη καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια κάθειρξη σε πρώτο βαθμό, με τον πρώτο να οδηγείται στη φυλακή και τον δεύτερο λόγω ηλικίας (διένυε το 77ο έτος) να αποφασίζεται η έκτιση της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ωστόσο, δύο μόλις μήνες μετά την φυλάκισή του, ο μεσίτης αφέθηκε ελεύθερος καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής του, ενώ του τέθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μίας φοράς τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένει.

Μέχρι τη συζήτηση στον Άρειο Πάγο εκτός φυλακής θα παραμείνει ο καταδικασμένος μεσίτης για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου

eurokinissi

Όπως ανέφεραν σε ανάρτησή τους οι δικηγόροι της οικογένειας του ακτιβιστή Άννυ Παπαρούσου και Κλειώ Παπαπαντολέων «η αναίρεση που ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, που ανέστειλε την εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης του ….( μεσίτης) οδηγεί στην αποκατάσταση της έννομης τάξης. Ήταν μια ουσιαστικά εσφαλμένη απόφαση που ανέτρεπε, χωρίς νόμιμο λόγο, την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση» σημείωναν, παραπέμποντας στην οριστική κρίση από το αρμόδιο τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι, στην παρέμβασή της για την απόφαση της αποφυλάκισης του μεσίτη η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευδοκία Πούλου, η οποία άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης αναστολής εκτέλεσης της ποινής, υποστήριζε ότι «στερείται της απαιτούμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας», όπως επιβάλλει το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ