Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Φλου, φίλε μου, όλα είναι φλου … ίσως και στο Άγιο Όρος /ΒΙΝΤΕΟ

Ο Μπάμπης ο Φλου , ποσο οικείο και ταυτόχρονα πόσο άγνωστο πρόσωπο σε όλους μας! Ναναι αραγε μοναχός στο Άγιο Όρος ; Ναναι άραγε κάποιος άγνωστος; Ναναι προϊόν της φαντασίας του Παύλου Σιδηρόπουλου; Τι μας νοιαζει; Είναι ωραίος ο Μπάμπης ο Φλου ...

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φλου, φίλε μου, όλα είναι φλου … ίσως και στο Άγιο Όρος /ΒΙΝΤΕΟ

«Πείραζε τις μελαχρινές ήταν ωραίος, ο Μπάμπης ο φλου τσιμπολογούσε τις ξανθές ήταν ωραίος, ο Μπάμπης ο φλου. Πείραζε όποιον του ‘ρχότανε χωρίς να το σκεφτεί κι άμα ψιλοβαριότανε άραζε όπου ‘βρισκε να λιαστεί»

Όντως ήταν ωραίος ο Μπάμπης ο Φλου!

Και από το 1978 χρονιά που ο Έλληνας πρίγκηπας της ροκ ο Παύλος Σιδηρόπουλος ,  μαζί με το συγκρότημα «Σπυριδούλα» έσπασαν ένα ταμπού για την ελληνική ροκ σκηνή, αφού ήταν η πρώτη φορά, που χρησιμοποιήθηκε σε όλα τα τραγούδια ελληνικός στίχος , έγινε και διάσημος και διαχρονικός ο Μπάμπης που ταβλεπε όλα φλου…

 Η επιλογή των δημιουργών να τραγουδήσουν ροκ στα ελληνικά, αρχικά ξάφνιασε το κοινό, αλλά η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και ίσως απρόσμενη. Ο δίσκος «Φλου» μπήκε στις προθήκες των δισκοπωλείων τον Μάιο του 1979 και θεωρείται σταθμός στην ελληνική ροκ σκηνή, αφού περιελάβανε σπουδαία κομμάτια που σήμερα θεωρούνται κλασικά: Ο Μπάμπης ο Φλου, Μου πες θα φύγω, Πού να γυρίζεις, Ξέσπασμα, Οι σοβαροί κλόουν, Το ’69 με κάποιο φίλο, Στην Κ., Η ώρα του Stuff, Τω αγνώστω Θεώ.

Εν κατακλείδι,  ηχογράφησαν  ένα ροκ δίσκο με ελληνικό στίχο ο οποίος συντρόφεψε και ακόμη εν έτη 2021 συντροφεύει,  πολλές γενιές.

Ποιος ήταν όμως αυτός ωραίος τύπος ο Μπαμπης ο Φλου;

Ήταν υπαρκτό πρόσωπο των Εξαρχείων της εποχής ή μήπως απλά ένας ήρωας της φαντασίας του Σιδηρόπουλου;

Άλλοι είπαν ότι το πρόσωπο αυτό δεν υπήρξε ποτέ και ήταν μια έμπνευση του Σιδηρόπουλου, άλλοι είπαν ότι ο άνθρωπος αυτός χάθηκε ή πέθανε. Άλλοι ότι έφυγε για το εξωτερικό, αλλά είναι ζωντανός.

Για την ταυτότητα του προσώπου, έχουμε την εκδοχή του Νίκου Τζονιχάκη , φίλου, του Παύλου,  ο οποίος διαβεβαιώνει πως ο περίφημος Μπάμπης, ήταν ο δικός του πατέρας, άνεργος, θυμόσοφος και επιρρεπής στο ποτό.

Πριν λίγα χρόνια όμως,   σε μια ιστοσελίδα,  ένας συμπαθέστατος μοναχός του Αγίου Όρους   αποκάλυψε ότι αυτός είναι ο περίφημος Μπάμπης.

Ισχυρίστηκε πως, πριν μονάσει, είχε το ψευδώνυμο Μπάμπης ο Φλου και πως γι’ αυτόν ο Παύλος έγραψε το τραγούδι

Συγκινημένος ο μοναχός Προκόπιος μίλησε στο tilegrafima.gr για εκείνα τα ανέμελα χρόνια στα Εξάρχεια, για μια άλλη ζωή που βίωνε στα νιάτα του, για τη φιλία που τον συνέδεε με τον Παύλο Σιδηρόπουλο και για το γεγονός οτι και ο ίδιος υπήρξε μουσικός που έπαιζε μπάσο και φυσαρμόνικα. 

 Δεν ζει πλέον στα Εξάρχεια. Σπίτι του, είναι ένα κελί και σύντροφοί του λίγοι μοναχοί στην Αθωνική Πολιτεία, κοντά στην περιοχή Καψάλα.

Όποιος στην τελική  αν ήταν ή δεν ήταν ο Μπάμπης, ήταν σίγουρα ωραίος ως Φλου. Στην τελική, τι πιο ωραίο να μπορεί κανείς να αράζει όπου βρίσκεται, απλά για να λιαστεί

Εξάλλου ακόμα και αν είναι ψέμα αυτή η μαρτυρία είναι πολύ ωραία για να την χαλάσουμε με  μια πεζή αλήθεια

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ