Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023

Άννα Κανδύλη: Τι αλλάζει στην Οικονομική Εισαγγελία με την τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή

Καλούνται 7 μόνοι εισαγγελικοί λειτουργοί που επικουρούν τον επικεφαλής Χρήστο Μπαρδάκη να βγάλουν πέρα τις εκατοντάδες υποθέσεις της «υπερεισαγγελίας».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: Τι αλλάζει στην Οικονομική Εισαγγελία με την τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή dikastiko.gr

Μία υπηρεσία « γίγας» δημιουργήθηκε μετά τη συνένωση της Οικονομικής με την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

«Γίγας» μεν όσον αφορά στον τεράστιο όγκο δικογραφιών που πέρασαν στην αρμοδιότητά της αλλά με «πήλινα πόδια» αφού καλούνται 7 μόνοι εισαγγελικοί λειτουργοί που επικουρούν τον επικεφαλής Χρήστο Μπαρδάκη να βγάλουν πέρα τις εκατοντάδες υποθέσεις της «υπερεισαγγελίας».

Και μάλιστα χωρίς να είναι όλοι αποκλειστικής απασχόλησης αφού αυτοί του πρώτου βαθμού δεν έχουν απαλλαχθεί από τος υπόλοιπες υποχρεώσεις τους όπως τα ακροατήρια.

Η τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια και προβλέπει «την επίλυση από τον προϊστάμενο εισαγγελέα του τμήματος οικονομικού εγκλήματος ζητημάτων σύγκρουσης αρμοδιότητας μεταξύ των εισαγγελιών οικονομικού εγκλήματος και των κατά τόπους εισαγγελέων πλημμελειοδικών», εκτιμάται ότι θα περιορίσει κάπως τον όγκο των δικογραφιών που θα πρέπει να διαχειριστεί το γραφείο καθώς πλέον δεν θα αναλαμβάνει όλες τις υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος από όλη την Ελλάδα αλλά μόνο εκείνες που ο Οικονομικός Εισαγγελέας αξιολογεί ως μείζονος ενδιαφέροντος.

Ακόμη όμως και αυτή η «ελάφρυνση», εκτιμούν νομικοί και δικαστικοί κύκλοι,δεν βελτιώνει κατά πολύ την κατάσταση καθώς, πριν γίνει η συνένωση, στις δύο Εισαγγελίες απασχολούνταν σχεδόν διπλάσιοι εισαγγελείς από ότι σήμερα.

Προφανώς θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω με ανθρώπινο δυναμικό αφού οι δικογραφίες αρμοδιότητάς της αφορούν « βαριές» υποθέσεις που απαιτούν όχι μόνο πολύ χρόνο αλλά και εξειδικευμένες γνώσεις προκειμένου να διερευνηθούν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ