Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Ισμήνη Λέντζου: 15η Φεβρουαρίου 2024 – Όταν οι “αόρατοι” άνθρωποι έγιναν “ορατοί”

Οικογένεια υπάρχει όπου ανθίζει η αγάπη και ο σεβασμός και μέσα σε αυτή μεγαλώνουν παιδιά που γίνονται "ωραίοι" άνθρωποι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισμήνη Λέντζου: 15η Φεβρουαρίου 2024 – Όταν οι “αόρατοι” άνθρωποι έγιναν “ορατοί” dikastiko

Την 15η Φεβρουαρίου του 2024, ημέρα Πέμπτη, γράφτηκε ιστορία! Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών είναι πλέον νόμιμος και με τη βούλα καθώς ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο και η πολιτεία έρχεται επιτέλους να αποκαταστήσει όσα η ίδια η ζωή είχε λύσει εδώ και χρόνια και κάποιοι έκαναν ότι δεν τα βλέπουν.

Και είναι απείρως προτιμότερο οι ομοφυλόφιλοι να γίνουν “ορατοί” παρά να “αναγκάζονται” σε  “λευκούς γάμους” που γίνονταν για τα μάτια του κόσμου, ξέρετε για τη θεία, τον παππού, τη γειτονιά, κλπ κλπ και άρα να διάγουν “μαύρη” ζωή! Καιρός ήταν να μπει ένα τέλος σε αυτή την παράνοια. Του τι θα πει ο μπάρμπας, ο ξάδελφος και η γειτονιά, ενώ βασανίζονται και καταπιέζονται άνθρωποι.

Μπράβο που έστω και τώρα, 2024 πια, αντιλαμβανόμαστε ως πολιτεία αλλά και ως άνθρωποι πως δεν γίνεται να υποφέρουν και να κρύβονται συνάνθρωποί μας μόνο και μόνο επειδή έχουν διαφορετική σεξουαλική προτίμηση.

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, ως έναν βαθμό, λύνει πράγματι πρακτικά ζητήματα, τα οποία έπρεπε να έχουν λυθεί καιρό τώρα. Τελεία και παύλα.

Η συγκίνηση λοιπόν του Σπύρου Μπιμπίλα και η εξομολόγηση του Καπουτζίδη ότι έκλαιγε τη νύχτα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου είναι απόλυτα κατανοητή και λογική. Δεν υπάρχουν πλέον οι ως τώρα “αόρατοι” άνθρωποι, τουλάχιστον για το κράτος και τον νόμο.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Η επέκταση της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ιδίου φύλου, υλοποιεί τη συνταγματική αρχή της ελευθερίας και τη συνταγματική αρχή της ισότητας, αναφέρει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στην έκθεσή της επί του νομοσχεδίου «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

Η Επιστημονική Υπηρεσία, στην έκθεσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

-«Με το άρθρο 3 του νοµοσχεδίου (Σύναψη γάμου από πρόσωπα του ίδιου φύλου – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 1350 Αστικού Κώδικα) τροποποιείται το άρθρο 1350 παρ. 1 ΑΚ, και ορίζει ότι ο γάµος συνάπτεται µεταξύ δύο προσώπων διαφορετικού ή ίδιου φύλου.

Με την εν λόγω επέκταση της δυνατότητας σύναψης γάµου και σε πρόσωπα του ίδιου φύλου, το νοµοσχέδιο υλοποιεί τη συνταγµατική αρχή της ελευθερίας (άρθρο 5 παρ. 1 Συντ.) και τη συνταγµατική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 Συντ.), σύµφωνα µε την οποία, από συνταγµατική άποψη, το νοµοθετικό αυτό πλαίσιο (της διαφοράς φύλου ως στοιχείου για το υποστατό του γάµου) δεν κείται εκτός των ορίων των άρθρων 4 παρ. 1, για την αρχή της ισότητας, και 5 παρ. 1, για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας. Κατ’ εφαρµογή του άρθρου 21 παρ. 1 του Συντάγµατος, οι νέες ρυθµίσεις οργανώνουν µορφές έννοµης αναγνώρισης και προστασίας και σε άλλες περιπτώσεις σχέσεων που εµπίπτουν στην έννοια της οικογένειας, σύµφωνα και µε τη νοµολογία του ΕΔΔΑ.

Σηµειωτέον ότι το Συµβούλιο της Επικρατείας, επιβεβαιώνοντας τη συµβατότητα της καθιέρωσης του συµφώνου συµβιώσεως ανεξαρτήτως φύλου των µερών µε το άρθρο 21 του Συντάγµατος, δέχεται ότι η εν λόγω συνταγµατική διάταξη έχει προεχόντως κατευθυντήριο χαρακτήρα και ερµηνεύεται σε συνδυασµό µε τις συνταγµατικές αρχές της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, της ισότητας και της προστασίας της ιδιωτικής ζωής».

ΥΓ: Οικογένεια υπάρχει όπου ανθίζει η αγάπη και ο σεβασμός και μέσα σε αυτή μεγαλώνουν παιδιά που γίνονται “ωραίοι” άνθρωποι.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ