Παρασκευή 09 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Ισμήνη Λέντζου: Η αύξηση του κατώτατου μισθού

Θα μείνει στα πορτοφόλια μας ή θα την εξανεμίσει η ακρίβεια;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισμήνη Λέντζου: Η αύξηση του κατώτατου μισθού dikastiko

Δεν απαξιώνω την αύξηση του κατώτατου μισθού, καλοδεχούμενη είναι. Τη χρειάζονται πολλοί συμπολίτες μας και μακάρι να ήταν μεγαλύτερη. Να μη χαθεί μέσα στις αυξήσεις και τον πληθωρισμό. Κάθε αύξηση μισθού είναι πάντα θετικό βήμα.

Αρκεί να μην παρθεί πίσω με μελλοντικά “απαραίτητα” μέτρα και βέβαια να μη γίνεται για λόγους ψηφοθηρίας και… αλλαγή ατζέντας. 

Αρκετοί συμπολίτες μας πιστεύουν πως η αύξηση του κατώτατου μισθού θα εξαφανιστεί στο μέλλον, λόγω συγκυριών και αναγκών. Μάλιστα, το θεωρούν δεδομένο ότι θα γίνει, καθώς η κρίση δεν θα σταματήσει σύντομα. Αντίθετα, θα χειροτερέψει. Οι ανατιμήσεις δε των προϊόντων θα συνεχισθούν, οπότε μοιραία η αύξηση θα εξανεμιστεί καθώς η ακρίβεια την ροκανίζει

Επιπλέον, υπάρχουν άλλοι οι οποίοι εκτιμούν ότι κάθε άλλο παρά γενναία είναι η συγκεκριμένη κίνηση και κάθε άλλο παρά θα συμπαρασύρει συγκεκριμένους τομείς ώστε να υπάρξει πραγματική ανακούφιση.

Τώρα, ως προς τους “λόγους ψηφοθηρίας” να γίνει κάτι σαφές. Η αύξηση του κατώτατου μισθού είχε ανακοινωθεί πριν την εθνικη τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Κάθε λοιπόν συσχετισμός που λέει ότι έδωσαν τον κατώτατο μισθό λόγω Τεμπών είναι κακός και άστοχος. Ωστόσο, δεν γνωρίζαμε ποιας τάξεως θα είναι η αύξηση. Και χωρίς να θέλω να μπω σε αρνητικές σκέψεις του στιλ, “θα έδιναν άραγε ακόμα και αυτήν, αν δεν υπήρχε η τραγωδία”, η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένας παράγοντας που με προβληματίζει.

Η παρούσα κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Από εκεί που φαινομενικά έκανε περίπατο, τώρα βρίσκεται στριμωγμένη και βάλλεται πανταχόθεν. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, μόλις ένα 8% πιστεύει ότι ήταν υπεύθυνος αποκλειστικά ο σταθμάρχης.

Επομένως, όσο και να θέλω να απέχω από τον συγκεκριμένο συλλογισμό και γνωρίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του επενδύουν , όπως μας έχουν δείξει, ιδιαίτερα στο επικοινωνιακό πεδίο, δεν γίνεται να μην σταθώ στο ότι προβάλλεται πολύ γενναία και υπερτονίζεται η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Μόνο που το κλίμα έχει αλλάξει. Ο κόσμος είναι πολύ θυμωμένος! Χάθηκαν 57 ψυχές, “παιδιά μας”. Πάρα πολλοί είναι εξαγριωμένοι, θεωρώντας ότι η εν λόγω αύξηση είναι επί της ουσίας αντιπερισπασμός και τίποτε άλλο. Άδικο μεν, καθώς ξαναλέω είχε προαναγγελθεί πριν τα Τέμπη, λογικό και επόμενο δε, αφού η οργή ξεχειλίζει.

Κάτι μάλιστα μου λέει πως θα ξεχειλίσει περισσότερο, από τη στιγμή που οι κυβερνητικές ευθύνες και κυρίως οι κυβερνητικές παλινωδίες δίνουν δικαιώματα. Παραιτείται ο κ. Καραμανλής, αλλά ξαναβάζει υποψηφιότητα, οι προσωπικές ευθύνες δεν μπορούν να καλύψουν την τραγωδία, εσχάτως δε η αστυνομία “θυμήθηκε” ξανά την άγρια καταστολή και άλλα.

Μία πλειάδα πραγμάτων που εν τοις πράγμασι σαμποτάρουν αφενός την αύξηση του κατώτατου μισθού, αφετέρου δίνουν σαφέστατη λαβή για την αμφισβήτηση του.

Καλοδεχούμενη λοιπόν, το ξαναλέω, αλλά αμφιβάλλω πολύ ως προς το εάν προσφέρει κάτι στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Όπως επίσης αμφιβάλλω για το εάν έγινε με καθαρά άδολο σκοπό.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ