Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Ισμήνη Λέντζου: “Ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος – Ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την π@@@@να τη μάνα που σας γέννησε”

"Ουρλιάζουν οι γονείς! Και κυρίως αυτές οι μανάδες..."

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισμήνη Λέντζου: “Ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος – Ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την π@@@@να τη μάνα που σας γέννησε” dikastiko

“Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.

Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…

Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την π@@@@να τη μάνα που σας γέννησε.”

Όταν πρωτοδιάβασα αυτά τα λόγια του  “τεράστιου” Πορτογάλου συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου, ο οποίος έχει τιμηθεί με Νόμπελ Λογοτεχνίας, έβαλα τα λόγια του στη φαρέτρα μου και τα χρησιμοποιούσα σε κάθε πολιτική αντιπαράθεση όταν κάποιος/κάποια επιχειρούσε να με πείσει ότι είναι καλύτερα να μειώσουμε την παρουσία του Κράτους από όλα όσα είναι και πρέπει να παραμείνουν δημόσια αγαθά. Και μην πάει ο νους σας σε πολυτέλειες. Τα βασικά βρε παιδί μου. Υγεία, Παιδεία, Νερό, Ρεύμα, Μεταφορές…

Μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη θέλω αυτό το “ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την π@@@@να τη μάνα που σας γέννησε” να το φωνάξω σε όλους όσοι οδήγησαν στις ράγες του θανάτου τόσους ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους νέους φοιτητές. 

Δεν θέλω να ξεχάσω αυτή την αδιανόητη τραγωδία. Δεν θέλω να λησμονήσω!

Δεν το χωρά ο εγκέφαλος μου πως βάζεις δύο τρένα με αντίθετη φορά στις ίδιες ράγες το 2023 και ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ όταν μπορείς να δεις πλέον τα πάντα από το κινητό σου!

Δεν θέλω να ξεχάσω ότι ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα επί χρόνια διαμέλιζε συστηματικά τον ΟΣΕ, με ευθύνη και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι όσοι κυβέρνησαν δεν έχουν δικαιολογία… Δεν έχουν όλοι το ίδιο μερίδιο ευθύνης αλλά δεν έχουν δικαιολογία. 

Θέλω ένα «βουβό ποτάμι», των πολιτών, ασταμάτητο να πνίξει, να σαρώσει και να ξεθεμελιώσει αυτό το γελοίο σύστημα το ανεύθυνο – υπεύθυνο που θυμάται πάντα εκ των υστέρων τις αστοχίες του.

Αυτό το γελοίο σύστημα που ακόμα κι αυτές τις ευθύνες τις «εντοπίζει» α λα καρτ. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε την Τετάρτη πολύ στενοχωρημένος. Και έκανε λόγο για πολυκομματική επιτροπή που θα μελετήσει τι έγινε στα Τέμπη. Την ίδια στιγμή όμως έσπευδε να μιλήσει για «προσωπικό – ανθρώπινο λάθος».

Για αυτό το σύστημα μιλάμε. Που διορίζει επιτροπές έχοντας ήδη βγάλει πόρισμα.

Τι θα πει ανθρώπινο λάθος; Τι; Ότι ένας εργαζόμενος έκανε ένα σφάλμα. Το έκανε.

Ποιος τοποθέτησε τον άνθρωπο αυτόν στη συγκεκριμένη θέση; Πώς ορίστηκε σταθμάρχης; Πέρασε την απαραίτητη εκπαίδευση; Είχε την προαπαιτούμενη γνώση και εξειδίκευση;

Σε κάθε βάρδια υπήρχαν πάντοτε 2 σταθμάρχες. Από το 2010 υπάρχει μόνο ΕΝΑΣ! Λόγω περικοπών. Πλέον κι αυτός ο ένας είναι συνήθως νέος χωρίς εμπειρία.

Ένα ολόκληρο σύστημα, λειψό, στρεβλό ίσως και διαπλεκόμενο «βοήθησε» στο να συντελεστεί η εθνική τραγωδία. Και αυτό το σύστημα ΕΜΕΙΣ οι δημοσιογράφοι σε μεγάλο βαθμό το στηρίξαμε. Όταν μιλάγαμε για τους κακούς συνδικαλιστές, τους τεμπέληδες, που δεν κάνουν τίποτα, ότι με τις απεργίες στους ταλαιπωρούν τον κόσμο. Προλειαίνοντας το έδαφος για τις μετατάξεις και τις απολύσεις που ακολούθησαν.

Ολόκληροι κλάδοι απογυμνώθηκαν. Πρώην σταθμάρχης στη Λάρισα έλεγε ότι η τηλεδιοίκηση (οθόνη με real time κυκλοφορία τρένων) υπήρχε από το 2007. «Στη Λάρισα ελέγχαμε την περιοχή από Παλαιοφάρσαλο έως Πλατύ. Αυτό σταμάτησε το 2010 λόγω περικοπών».

Περικοπές. Μαγική λεξούλα. Κι όταν απαιτηθεί ο παραπάνω άνθρωπος, ε τι να κάνουμε, περικοπές. Αλλά ήταν ανθρώπινο λάθος.

Ευελπιστώ σε αυτό το «βουβό, ανθρώπινο ποτάμι» λοιπόν που απαιτήσει και θα σπρώξει προς πραγματικές, ριζικές και ουσιαστικές αλλαγές και θα γυρίσει την πλάτη σε όλο αυτό το σάπιο σύστημα, στα ρουσφέτια, στις χάρες και στο «ουδείς υπεύθυνος».

Πιστεύω σε αυτούς τους νέους ανθρώπους που έβγαζαν συμπολίτες μας από τα βαγόνια και έσωζαν κόσμο ότι θα τελειώσουν αυτό το αίσχος. Το αίσχος που άφησε μόνο του έναν σταθμάρχη άπειρο, χωρίς δικλείδα ασφαλείας.

Όλοι οι υπόλοιποι ας βγάλουμε τον σκασμό! Ουρλιάζουν οι γονείς! Και κυρίως αυτές οι μανάδες…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ