Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021

Ισμήνη Λέντζου: Ιωάννα Παλιοσπύρου, σε ευχαριστούμε!

Η Ιωάννα μας έδειξε τι σημαίνει να είσαι το φαβορί όταν η μάχη δείχνει άνιση. Τι σημαίνει επτά φορές να πέφτεις κι οκτώ να σηκώνεσαι...

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισμήνη Λέντζου: Ιωάννα Παλιοσπύρου, σε ευχαριστούμε!

Η είδηση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα, στοίχειωσε τις σκέψεις μας για μέρες. Το αδιανόητης βαρβαρότητας έγκλημα μας ταξίδεψε σε μέρες σκοταδισμού και μεσαίωνα.

Κι όταν η Ιωάννα έδωσε την πρώτη της συνέντευξη, με αυτό το περίσσευμα θάρρους και αλήθειας που σπάει κόκκαλα και μας έδειξε πως είναι σήμερα, η συμπόνοια γι αυτή τη νέα γυναίκα έγινε θαυμασμός. Θαυμασμός για μια όμορφη γυναίκα που έγινε ακόμη ομορφότερη όταν αρνήθηκε να κρυφτεί στο σκοτάδι, να τα βάλει με την κακή της τύχη (όλα ανθρώπινα) και να καταθέσει τα όπλα.

Είναι βέβαιο πως όσοι έχουμε περάσει από τη “βάσανο” της ψυχανάλυσης, γνωρίζουμε πως η ζωή είναι μια διαρκής διαδρομή από το φως στο σκοτάδι και τούμπαλιν. “Ισόβιο Γολγοθά” χαρακτήρισε η ίδια τη νέα της ζωή, ευχαριστώντας τη Δικαιοσύνη μετά την πρόταση – καταπέλτη του εισαγγελέα που ζήτησε την ενοχή της κατηγορούμενης Έφης για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Σε μια εποχή που αποθεώνει την εικόνα και που τα υγιή πρότυπα είναι είδος προς εξαφάνιση ή που δεν βρίσκουν τον τρόπο να διεμβολίσουν τις “μάζες”, η Ιωάννα δίχως ίσως να το έχει συνειδητοποιήσει και η ίδια, έγινε πρότυπο για χιλιάδες ανθρώπους. Για χιλιάδες γυναίκες και άνδρες, για χιλιάδες κορίτσια και αγόρια που μέσα από εκείνη βλέπουν πως υπάρχει και η επιλογή (δύσκολη) του σθένους και της μάχης μέχρις εσχάτων.

Και ναι, όλοι έχουν δικαίωμα και στο θυμό και στο δάκρυ και στην κόπωση και στην παραίτηση, αλλά όταν υπάρχει η Ιωάννα Παλιοσπύρου στον κόσμο, εγώ παίρνω δύναμη. Όταν ανασύρω την εικόνα της να φτάνει στο δικαστήριο με αυτή την αξιοπρέπεια, παίρνω δύναμη. Όταν την ακούω να μιλάει, “φορτίζω” τη μπαταρία της ψυχής μου.

Η Ιωάννα μας έδειξε τι σημαίνει να είσαι το φαβορί όταν η μάχη δείχνει άνιση. Τι σημαίνει επτά φορές να πέφτεις κι οκτώ να σηκώνεσαι…

Ιωάννα Παλιοσπύρου, σε ευχαριστώ… σε ευχαριστούμε! 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr