Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Ισμήνη Λέντζου: Οι υποκλοπές στη “χώρα του Ποτέ”

Άτιμο πράγμα τα χαλιά, πότε ράβονται πότε ξηλώνονται... ουδείς καταλαβαίνει          

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισμήνη Λέντζου: Οι υποκλοπές στη “χώρα του Ποτέ” dikastiko

Μια φορά κι έναν καιρό στη “χώρα του Ποτέ” έγιναν εκλογές για την ανάδειξη του νέου κυβερνήτη. Μετά βαϊων και κλάδων ο νέος ηγεμών ανέλαβε τα ηνία και τις τύχες της χώρας με τον λαό να τον εμπιστεύεται και να τον στηρίζει.

Άλλωστε είχε απογοητευθεί σφόδρα από τους προηγούμενους τους οποίους τιμώρησε βαρύτατα.

Η νέα φάση για τη “χώρα του Ποτέ” ξεκίνησε πολύ καλά, κυρίως για μερίδα του Τύπου η οποία αποθέωνε τον νέο κυβερνήτη, ο οποίος θα άλλαζε το κράτος και τις δομές του, θα έκανε ισχυρότερο τον τόπο τον οποίον επιτέλους θα έβαζε σε “νέα τροχιά”.

Επί περίπου 3 έτη όλα πήγαιναν «ρολόι» ελβετικό. Η αντιπολίτευση πελαγοδρομούσε, αδυνατούσε να βρει σοβαρό πολιτικό λόγο, τρίτος πόλος εξουσίας δεν υπήρχε επί της ουσίας και ο κυβερνήτης της ιστορίας μας έπαιζε μπάλα μόνος του. Τόσο μόνος που ακόμα και σοβαρές αστοχίες «χάνονταν» κυρίως λόγω της απουσίας της αντιπολιτεύσεως αλλά και της «αγκαλιάς» μερίδας των ΜΜΕ που υποβάθμιζαν ή «έπνιγαν» κάθε λάθος.

Αμ έλα όμως που τίποτα δεν είναι ποτέ τόσο ρόδινο όσο φαίνεται.

Ξαφνικά που λέτε, μια ωραία ημέρα, ξύπνησαν άρον άρον τον κυβερνήτη για να του πουν ότι γίνεται χαμός στην πολιτική σκηνή τα αντίπαλα κόμματα είναι σε αναταραχή. Είχαν βρει λέει «κοριούς» σε πολιτικό αρχηγό.

Το ζήτημα πήρε διαστάσεις όταν ήρθε στη δημοσιότητα αντίστοιχο ζήτημα με εκπρόσωπο του Τύπου. Τον παρακολουθούσαν καιρό κάτι τύποι με μαύρα και καπέλα.

Πάνω στον πανικό, η ηγεσία της “χώρας του Ποτέ” σκέφτηκε τη διάσωση και έσπευσε να παραδεχτεί μεν το λάθος που έγινε, θεωρητικώς και αορίστως, κάρφωσε δε και «κρέμασε» συγγενικό του πρόσωπο.

«Αυτός είναι κύριοι, αυτός τα έκανε όλα». Και τον έδιωξε.

Θεωρήθηκε πως το θέμα θα έληγε σιγά σιγά κι έτσι ο ηγεμόνας με το επιτελείο του δεν έκαναν το παραμικρό για να δημιουργήσουν κάποιες δικλείδες ασφαλείας ή έστω να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Και ήρθαν νέες αποκαλύψεις στο φως. Πολύ σοβαρές. Αρχικά από συγκεκριμένο δημοσιογράφο ο οποίος όμως ανήκει στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης. Οπότε τα όσα δημοσίευσε αμφισβητήθηκαν έντονα και αμφισβητούνται ακόμα, καθώς υπάρχει ένα μπλέξιμο σχετικά με την τεκμηρίωσή τους.

Πάλι όμως η ηγεσία της χώρας της ιστορίας μας δεν έκανε κάτι. Αντίθετα, σαν παγωμένη άφηνε τον χρόνο να κυλά.

Για να έρθει πια – ίσως – το πλήρωμα του χρόνου. Στελέχη και σύμμαχοι του ηγεμόνα άρχισαν να κρατούν αποστάσεις, φιλικά προς εκείνον ΜΜΕ του γύρισαν την πλάτη. Μάλιστα, κάποιοι δημοσιογράφοι δημοσίευσαν στοιχεία, ονόματα, ημερομηνίες και τοποθεσίες κρίσιμες για το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Πριν από αυτό, σοβαρότατος μεγαλοεπιχειρηματίας έγινε εν μία νυκτί (;) αντίπαλός του με αφορμή ένα λάκτισμα σε ένα παιχνίδι που λαϊκιστί το λένε οι κάτοικοι της χώρας κλωτσοσκούφι, η επίσημη ονομασία του είναι ποδόσφαιρο.

Άναυδος ο κ. κυβερνήτης, δεν μπορούσε να πιστέψει τι συνέβαινε!

«Μια γιατί; Ο χθεσινός μου φίλος; Για ένα πέναλτι ρε γαμώτο»;

Πλέον η ηγεσία και η πολιτική παράταξη βυθίζονταν συνεχώς στη δίνη των αποκαλύψεων αλλά και της απαξίωσης. Ήταν σαφές πως οι αποκαλύψεις δεν θα σταματούσαν και ότι ο χθεσινός σύμμαχος μεγαλοεπιχειρηματίας τώρα ήταν σφοδρός αντίπαλος.

Τέθηκε λοιπόν το μέγα ερώτημα: Εκλογές πρόωρες ή όχι;

Αλλά την εκλογική αναμέτρηση την επιλέγεις εσύ, όχι οι εχθροί σου. Δεν σύρεσαι σε αυτές. Επιπλέον δεν πας στη μάχη σε πεδίο που έχει επιλέξει ο αντίπαλός σου. Πώς να αντιπαρατεθείς όταν η συζήτηση θα είναι μόνο για τις παρακολουθήσεις;

Οπότε προτιμήθηκε η «φυγή προς τα μπρος» με απίστευτες δικαιολογίες που πολλές φορές η μία αναιρούσε την άλλη. Και ο κυβερνήτης ομίλησε μετά πολυήμερη σιωπή. Στα στελέχη του, στους δικούς του – υποτίθεται – στους οποίους και είπε μεταξύ άλλων:

«Δεν υπάρχει χώρος για εσωστρέφεια – σας θέλω δίπλα μου»!

Αναγνωρίζοντας πως πολύ πιθανά το «βαθύ λαρύγγι» να ήταν ένας δικός του πολιτικός, φοβούμενος ότι του τραβάνε το κόκκινο χαλί που με τόσο κόπο έστρωσε.

Τελευταία αναφορά: Γνωστότατο στέλεχος του κόμματος που διοικεί ο κυβερνήτης της “χώρας του Ποτέ” παραχώρησε συνέντευξη και διαφοροποιήθηκε ευθαρσώς από την ως τώρα ακολουθούμενη τακτική.

Άτιμο πράγμα αυτά τα χαλιά, πότε ράβονται πότε ξηλώνονται ουδείς καταλαβαίνει

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ