Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023

Ισμήνη Λέντζου: Περί Μπέου και άλλων δεινών…

Εμένα προσωπικά πάντως δεν με σκιάζει ο Μπέος και ο κάθε Μπέος... πιότερο με σκιάζουν αυτοί που τον/τους ψηφίζουν...

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισμήνη Λέντζου: Περί Μπέου και άλλων δεινών… dikastiko

Την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς και κάθε μέρα ξεπερνά σε φρίκη την προηγούμενη κι ενώ οι “ισχυροί” του κόσμου ετοιμάζουν την επόμενη κίνησή τους στη γεωστρατηγική σκακιέρα της Μέσης Ανατολής, στην Ελλάδα με τα πλείστα όσα προβλήματα (με μείζον αυτό της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας σε βασικά προϊόντα), ο Αχιλλέας Μπέος, κάνει ντόρο και όχι με την θεσμική του ιδιότητα, δηλαδή εκείνη του Δημάρχου Βόλου.

Ειλικρινά, αυτόν τον άνθρωπο δεν έχω καταλήξει ακόμα, αν ο Τύπος πρέπει να τον ευχαριστεί ή όχι;

Για μην σας μπερδέψω, δεν το εννοώ, σαρκάζω ή πιο σωστά, αυτοσαρκάζομαι! Ως μέλος (μαριδούλα για την ακρίβεια) αυτού που λέμε εγχώρια ΜΜΕ, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο πλην του αυτοσαρκασμού.

Διότι είμαστε εμείς οι άμεσα υπεύθυνοι για το “φαινόμενο Μπέος”. Όχι γιατί “του δίνουμε βήμα”. Αυτή είναι η δουλειά μας και αυτή είναι η Δημοκρατία.

Αλλά επειδή έχουμε απωλέσει εντελώς μα εντελώς τον ρόλο μας ως δημοσιογράφοι. Δυστυχώς θυσιάζουμε πια τα πάντα – όλα στον βωμό της τηλεθέασης – αναγνωσιμότητας – ακροαματικότητας. Πουλάει; Παίξε το. Πώς πουλάει; Ε, έτσι θα το πεις – γράψεις. Κατ΄επέκταση:

Πουλάει ο Μπέος, Ο κάθε Μπέος; Τέλεια, φέρνε τον, βγάζε τον συνεχώς. Για να γίνει ντόρος. Κι όταν εξαπολύει την ομοφοβία και τον τραμπουκισμό του, τι συμβαίνει; Παίζουμε “σωστά” το παιχνίδι. Δηλαδή, ένας συνάδελφος “αγανακατεί”, εκνευρίζεται, οπότε μεγαλώνει ο ντόρος και η τηλεθέαση. Οι υπόλοιποι σιγοντάρουν. Όμορφα πραγματάκια… 

Η ΕΣΗΕΑ κοιτάζει αλλού, έχει και δουλειές μωρέ, το πολύ πολύ να βγάλει μια ανακοίνωση κι όλα κομπλέ.

Μέχρι που… αγανακτήσαμε! Γιατί; Επειδή το… παράκανε ο κ. Μπέος; Όχι! Απλώς μας έβρισε! Και ο Τύπος θύμωσε. Ξύδι! Και μάλιστα από το καλύτερο.

Να ξεφτιλιστούμε, να γίνουμε ρόμπα κατά το λαϊκόν ως εκεί που δεν πάει μπας και βάλουμε λίγο μυαλό.

Διότι περί της απόλυτης ξεφτίλας πρόκειται.

Εξοργιστήκαμε που μας πρόσβαλλε, μας μείωσε, έγινε υβριστής.

Καλά κάνει! Όταν σπέρνεις θύελλες, όλοι ξέρουμε τι θερίζεις μετά. Δηλαδή τι περιμένατε συνάδελφοι; Βγάζετε έναν άνθρωπο τουλάχιστον περίεργου παρελθόντος, τουλάχιστον, με σαφή έλλειψη παιδείας και τον ανάγετε σε κριτή των πάντων, δηλαδή δε μιλάει μόνο για τα θεσμικά του ζητήματα.  Τι θα γινόταν;

Αφού του λέμε με τον τρόπο μας «μπράβο», θα είχε όρια και αυτογνωσία;

Και αφού δεν σκεφτόμαστε το αυτονόητο, σιγά που θα μας ένοιαζαν τα πιο περίπλοκα. Ότι η τραμπούκικη συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου παίρνει τα εύσημα. Τα δικά μας εύσημα. Που σημαίνει σε πολύ απλά ελληνικά, δίνουμε συγχαρητήρια στην “ματσίλα”, στην ψευτομαγκιά, στο νταηλίκι και σε όλες τις παθογένειες της κοινωνίας μας. ΕΜΕΙΣ το κάνουμε αυτό!

ΥΓ: Εμένα προσωπικά πάντως δεν με σκιάζει ο Μπέος και ο κάθε Μπέος… πιότερο με σκιάζουν αυτοί που τον/τους ψηφίζουν…

ΥΓ2: “Και τώρα τι θα γενούμε χωρίς βαρβάρους. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ