Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Ισμήνη Λέντζου: “ΝΤΡΟΠΗ επί Κολωνώ”

"Πώς ακριβώς θεωρείται ότι δεν υπάρχει βιασμός, σε ένα 12χρονο ΠΑΙΔΙ; Ακόμα και να μην ασκήθηκε ωμή βία, που μάλλον είναι απίθανο, όλο αυτό το σκηνικό είναι άρρωστη βία. Σωματική και ψυχική - συναισθηματική"

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισμήνη Λέντζου: “ΝΤΡΟΠΗ επί Κολωνώ” dikastiko

“Βράζει” ο τόπος και όχι άδικα μετά την εισαγγελική πρόταση στη δίκη για την υπόθεση του Κολωνού, υπόθεση δυσώδης και φρικιαστική με “βάθος” και πολλαπλές παραμέτρους για τον αξιακό ξεπεσμό μιας ολόκληρης κοινωνίας που βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Μόνο θύμα η 12χρονη… ένα παιδί που αντί να μετράει τα άστρα θα μετρά μια ολόκληρη ζωή πληγές και τραύματα!

Είναι απολύτως δικαιολογημένη η οργή των πολιτών, για το θέμα του Ηλία Μίχου και του βιασμού στον Κολωνό. Απολύτως δικαιολογημένη, απ’ όπου κι αν το πιάσουμε.

Ακόμη και ο πιο καλόπιστος άνθρωπος ξαφνιάστηκε από την εισαγγελική πρόταση για τον Μίχο.

Γιατί; Επειδή ενοχοποιεί για τη μαστροπεία μόνο τη μητέρα; Όχι. Επειδή ο Μίχος δεν είναι όποιος κι όποιος. Δεν είναι ένας ακόμα συλληφθέντας ανάμεσα στους υπόλοιπους 23. Δεν είναι ένας “πελάτης” (ντρέπομαι και που το γράφω αυτό).

Είχε ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ρόλο στη βρωμιά αυτή. Ήταν ο βασικός εμπλεκόμενος!

Η κυρία εισαγγελέας του αφαιρεί αυτόν τον ρόλο. Και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απλή κοινή λογική. Δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να μην συμμετείχε σε όλο αυτό, από τη στιγμή που εμφανίζεται να κανόνιζε ραντεβού της 12χρονης! Στην εισαγγελική πρόταση συναντάμε κάτι ακόμα. Υπάρχει εν μέρει αποδοχή ότι ο Μίχος ήταν εν μέρει προαγωγός ή πιο σωστά κάτι σαν προαγωγός, αλλά δεν αποκόμιζε κέρδος.

Έχετε εσείς ακούσει ποτέ για μαστροπό που κάνει ότι κάνει χωρίς όφελος;

Η εισαγγελέας έχει πει ότι ο κατηγορούμενος διατηρούσε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκπόρνευση του παιδιού αλλά όχι με αντίτιμο. Το “πλάσαρε” μεν, δεν έπαιρνε χρήματα δε. Φανταστικό!

Ας δεχτούμε όμως ότι δεν πήρε χρήματα, μη γελάτε. Ας πούμε ότι έπαιρνε μόνο ερωτικά ανταλλάγματα. Κι αυτό κέρδος δεν είναι; Όφελος και συμφέρον δεν είναι; Δεν στοιχειοθετείται ο βιασμός, σύμφωνα με την εισαγγελέα. Με το γράμμα του νόμου φαντάζομαι ότι ισχύει αυτό. Άλλωστε δεν είναι καμιά άσχετη, κάπου πάτησε νομικά.

Αλλά πώς ακριβώς θεωρείται ότι δεν υπάρχει βιασμός, σε ένα 12χρονο ΠΑΙΔΙ; Ακόμα και να μην ασκήθηκε ωμή βία, που μάλλον είναι απίθανο, όλο αυτό το σκηνικό είναι άρρωστη βία. Σωματική και ψυχική – συναισθηματική.

Όπως ολόσωστα σημείωσε η συνάδελφος Μίνα Καραμήτρου στο Open, το εξοργιστικό είναι πως δεν έχει σεβαστεί κανείς την ψυχή αυτού του παιδιού. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε μία πρόταση που προβάλλει ότι η βία είναι μόνο φυσική και περιμένει από ένα παιδί 12 ετών να αποδείξει ότι δεν συναίνεσε στον βιασμό.

Άραγε, “ξεχνάει” ότι υπάρχουν στοιχεία από καταθέσεις παιδοψυχολόγων αλλά και μηνύματα;

Ομολογώ ότι αδυνατώ να αντιληφθώ την τόση “τυπολατρεία” της εισαγγελέως στη συγκεκριμένη υπόθεση. Αδυνατώ να δεχτώ πως ενώ υπάρχει ένα 12χρονο παιδί που κουβαλά αμέτρητες πληγές, ο δικαστικός λειτουργός επιλέγει να οχυρωθεί πίσω από το γράμμα του νόμου, φέρνοντας επί της ουσίας την 12χρονη να πρέπει να “συγκριθεί” με τον Μίχο και εν τέλει να παλέψει μαζί του. Διότι στο τέλος, εκεί καταλήγουμε. Αφού ο Μίχος δεν είναι παιδοβιαστής και μαστροπός, ενώ είναι μόνο η μητέρα της, το 12χρονο πληγωμένο παιδί πρέπει αυτό να τραβήξει τη διαχωριστική γραμμή.

Ίσως να ζούμε στην εποχή που για… χάρη του νόμου ακόμα και ένα 12χρονο πρέπει να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας.

Δίκη για υπόθεση Κολωνού: “Ευτυχώς κάθε γνωμοδότηση υπόκειται στην τελική κρίση των δικαστών”

Και όπως γράφει ο πάντοτε ενημερωμένος Επίκουρος στη στήλη του στο dikastiko.gr “άραγε υπάρχει ηθικός κανόνας, κανόνας λογικής και εν τέλει νομικός κανόνας που να αποδέχεται ως ενδεχόμενο ότι ένα 12χρονο παιδί “συναίνεσε” σε μια ερωτική πράξη; Υπάρχει κανείς που μπορεί να το ισχυριστεί; Κι όμως τελικά υπάρχει. Ευτυχώς κάθε γνωμοδότηση υπόκειται στην τελική κρίση των δικαστών. Ας δείξουν ότι και το πνεύμα και το γράμμα του νόμου έχουν ψυχή και δεν είναι κενά περιεχομένου…”

…Αλλιώς θα μιλάμε, όχι για υπόθεση Κολωνού αλλά για “ΝΤΡΟΠΗ επί Κολωνώ”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ