Παναγιώτης Στάθης : Δηλαδή – κατά τον κ.Βελόπουλο – ο Χαρ. Βουρλιώτης έπρεπε να κάνει πως δεν άκουσε “για τα 500άρικα στα ταμεία του κόμματος”;

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επιτέθηκε με σφοδρότητα και εκφράσεις βαριές στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ε.τ και επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα , με αφορμή την παρέμβασή του ώστε να διερευνηθούν οι δημόσιες καταγγελίες των πρώην βουλευτών του κόμματος Αντ. Μυλωνάκη και Αικατερίνης Αλεξοπούλου για “τα 500 ευρώ που έδιναν σε μετρητά στο κόμμα από την βουλευτική αποζημίωση κάθε μήνα”.

NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης : Δηλαδή – κατά τον κ.Βελόπουλο – ο Χαρ. Βουρλιώτης έπρεπε να κάνει πως δεν άκουσε “για τα 500άρικα στα ταμεία του κόμματος”;

Σφοδρή επίθεση στον Χαρ. Βουρλιώτη, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ε.τ και επικεφαλής της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος μετά την παρέμβαση του για τη διερεύνηση των καταγγελιών πρώην βουλευτών του κόμματος ότι κάθε μήνα έδιναν σε μετρητά 500 ευρώ σε μετρητά (ή σε “φάκελο”) στο κόμμα. Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με τους βουλευτές Αντ. Μυλωνάκη και Αικατερίνη Αλεξοπούλου , ήταν επιπλέον της παρακράτησης των 1000 ευρώ μηνιαίως που γινόταν υπέρ του κόμματος απευθείας από την βουλευτική αποζημίωση, με τον κ.Μυλωνάκη να μιλάει ευθέως για “μαύρα χρήματα σε φάκελο” και την κα Αλεξοπούλου να αναφέρεται σε “μετρητά”. Ο πρώτος μάλιστα υπαινίχθηκε δημόσια πως έχει και μάρτυρες που επιβεβαιώνουν ότι αυτό γινόταν από όλους τους βουλευτές.

Η έρευνα και η αντίδραση

Αυτές οι δημόσιες τοποθετήσεις, αποτέλεσμα ενός “εμφυλίου” στο εσωτερικό του κόμματος, προκάλεσαν ευλόγως την αντίδραση του κ. Βουρλιώτη, ο οποίος εκ του ρόλου του προφανώς δεν μπορούσε να κάνει πως δεν ακούει σοβαρές καταγγελίες για “μαύρο χρήμα” στα κόμματα. Το αντίθετο θα ήταν επίμεμπτο με την έννοια της αδράνειας μπροστά σε σοβαρές καταγγελίες.

Όταν μάλιστα είναι προφανές πως η έρευνα δεν αφορά μόνο τη μια πλευρά, δηλαδή το ελεγχόμενο

κόμμα, αλλά και την πλευρά που καταγγέλλει, η οποία θα κληθεί να αποδείξει όσα λέει. Ως εκ τούτου ο “διαχειριστικός” έλεγχος στα βιβλία του κόμματος, αν δηλαδή αυτά τα χρήματα καταγράφονταν και διοχετεύονταν σε “κοινωφελής σκοπούς” μόνο ως “κάθαρση” θα μπορούσε να εκληφθεί από όλες τις πλευρές. Δεν εκλήφθηκε όμως ως τέτοια από τον κ.Βελόπουλο.

Επίθεση

Αντ’ αυτού ο προόεδρος της Ελληνικής Λύσης επέλεξε να επιτεθεί σε εκφράσεις μη συνάδουσες προς το πρόσωπο ενός ανώτατου δικαστικού λειτουργού με μακρά πορεία και περγαμηνές στη Δικαιοσύνη (π.χ διενήργησε την έρευνα για την Χρυσή Αυγή στο προκαταρκτικό στάδιο και άσκησε τις ποινικές διώξεις, ήταν ο εισαγγελέας που με μια αγόρευση- σταθμό ζήτησε να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί κλπ) και επικεφαλής μιας αρχής με σημαντικές επιτυχίες το τελευταίο διάστημα. Ενδεικτικά ο κ. Βελόπουλος είπε ότι «αν ψάχνει μέσα στα βούρλα να βρει χρήματα ‘μαύρα’ ή ‘λεύκα’, ας ψάξει στη ΝΔ και στους λαθρεμπόρους πετρελαίου και τσιγάρων και το κυριότερο από όλα εμείς τον κερνάμε καφέ, διάφανοι κρυστάλλινοι, γιατί απλά κουραστήκαμε να λέμε ότι τα οικονομικά των κομμάτων ελέγχονται κάθε εξάμηνο από τρεις ανεξάρτητες εταιρείες». «Οπότε», συνέχισε ο Κυριάκος Βελόπουλος, «ή ο κ. Βουρλιώτης δεν ξέρει οικονομικά, ή είναι πιστόλι της ΝΔ, διότι άλλη δικαιολογία δεν μπορεί να ευσταθεί». «Αν είναι πιστόλι της ΝΔ», πρόσθεσε, «θα είμαστε απέναντι του και τις επόμενες μέρες θα ακουστούν πολλά και για τον κ. Βουρλιώτη και για τη ΝΔ». Παράλληλα, ανέφερε ότι «για πρώτη φορά ακούω στη ζωή μου ότι ο μισθός του βουλευτή είναι ‘μαύρο χρήμα’, συμπληρώνοντας: «Δεν υπάρχει αυτό».

Στην συνέχεια είπε ότι «ψάχνουμε από χθες το απόγευμα τον κ. Βουρλιώτη και μάλιστα ο ίδιος οικονομικός διευθυντής του κόμματος για να τον καλέσει να πάει στα γραφεία και να ελέγξει ότι θέλει, αλλά είναι εξαφανισμένος».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ