Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023

Παναγιώτης Στάθης: Και τώρα τι θα κάνει ο Άρειος Πάγος χωρίς τον Κασιδιάρη (εάν δεν κατέβει);

Ο Αν. Κανελλόπουλος λέει στο dikastiko.gr πως “πρέπει να τελεστεί συνταγματικό και δικαστικό πραξικόπημα για να κοπεί το “ΕΑΝ” από τον Άρειο Πάγο”. Προαναγγέλλει συνδυασμούς με υποψηφίους σε όλη την Ελλάδα - “Ο Κασιδιάρης θα αφήσει ελεύθερους τους ψηφοφόρους του να πράξουν κατά βούληση”. Άγνωστο (αλλά πολύ πιθανό) αν θα δηλώσει την στήριξή του στον πρόεδρο του κόμματος ΕΑΝ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Και τώρα τι θα κάνει ο Άρειος Πάγος χωρίς τον Κασιδιάρη (εάν δεν κατέβει); dikastiko.gr

Με το δικό του κόμμα, το “ΕΑΝ” που ιδρύθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2022, ανεστάλη η δραστηριότητά του για λίγο και κατατέθηκε δήλωση επαναλειτουργίας του πριν από λίγες μέρες στον Άρειο Πάγο, θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών, ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αν. Κανελλόπουλος . Όπως λέει στο dikastiko.gr , η κίνηση αυτή έρχεται μετά την αποκάλυψη με δημόσιες δηλώσεις “μιας σικέ διαδικασίας που έχει ως σκοπό να κόψει στον Άρειο Πάγο το κόμμα “Έλληνες”.

Ο κ. Κανελλόπουλος αναφέρει πως η εσωτερική διαδικασία με την οποία εξελέγη πρόεδρος του κόμματος “Έλληνες” του Ηλία Κασιδιάρη ουσιαστικά δεν πήρε ποτέ νομική μορφή, δεδομένου ότι ποτέ δεν κατατέθηκε το σχετικό υπόμνημα- δήλωση στον Άρειο Πάγο, καθώς ο ιδρυτής του και καταδικασμένος πρωτοδίκως ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης, αποφάσισε να μην κατέλθει στις εκλογές ούτε ο ίδιος, ούτε το κόμμα του. Κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί δημοσίως άμεσα.

"ΕΑΝ"

(eurokinissi)

Θα περάσει;

Η κίνηση αυτή γεννά αυτομάτως ένα ερώτημα: Τι θα κάνει τώρα ο Άρειος Πάγος και δη το Α1 Τμήμα του εν ολομελεία, με το κόμμα “ΕΑΝ”; Εφόσον πλέον δεν υπάρχει το ατράνταχτο (κατά το νέο νόμο) επιχείρημα της συμμετοχής Κασιδιάρη στις τάξεις του, και το κόμμα προϋπήρχε με ιδρυτή τον κ. Κανελλόπουλο, πως θα αποδειχθεί ότι λειτουργεί ως “κόμμα κέλυφος” του καταδικασμένου πρώην μεγαλοστελέχους της Χρυσής Αυγής; Πως θα αποδειχτεί η μεταξύ τους σχέση ή η πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η “πραγματική ηγεσία” δεν είναι ο κ. Κανελλόπουλος αλλά ο Κασιδιάρης; Αναφέρει χαρακτηριστικά ο νέος νόμος πως “στο πλαίσιο του παρόντος άρθρου, η πραγματική ηγεσία έχει την έννοια ότι πρόσωπο άλλο από εκείνο που κατέχει τυπικά θέση προέδρου, γενικού γραμματέα, μέλους της διοικούσας επιτροπής ή νομίμου εκπροσώπου με συγκεκριμένες πράξεις του εμφανίζεται να ασκεί διοίκηση του κόμματος, ή να έχει τοποθετήσει εικονική ηγεσία, ή να έχει τον ηγετικό πολιτικό ρόλο προς το εκλογικό σώμα”. Μπορεί να άραγε να αποδειχτεί αυτό για το κόμμα ΕΑΝ του κ. Κανελλόπουλου;

Για πρώτη φορά

Ο ίδιος ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου απαντά στο dikastiko.gr πως “πρέπει να τελεστεί συνταγματικό και δικαστικό πραξικόπημα για να κοπεί το “ΕΑΝ” από τον Άρειο Πάγο”. Μάλιστα αναφέρει πως ήδη υπάρχουν έτοιμοι συνδυασμοί για όλη την Ελλάδα από πρόσωπα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών με το ΕΑΝ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για “κόμμα που προφέρει πολιτική στέγη σε όλο το φάσμα και καλύπτει όλους τους πολιτικούς χώρους”.

Στο ερώτημα αν θα πάρει υποψηφίους από τους “Ελληνες”, απαντά πως “ο κ. Κασιδιάρης, προφανώς θα τους αφήσει ελεύθερους να επιλέξουν συνεπώς πολλοί μπορεί να επιλέξουν το ΕΑΝ”, ενώ (χωρίς ο ίδιος να το σχολιάζει) είναι προφανές πως παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφέρει στήριξη ή να παροτρύνει τους οπαδούς του ο έγκλειστος Κασιδιάρης να ψηφίσουν Κανελλόπουλο.

"Kόμμα Κασιδιάρη"

eurokinissi

Το σύνταγμα

Ο πρώην αντεισαγγελέας πάντως μιλά για “ωμή καταπάτηση του Συντάγματος”, όσον αφορά το κόμμα “Έλληνες” αφού “για πρώτη φορά από το 1864 που εισήχθη ο κοινοβουλευτισμός στην Ελλάδα επιχειρείται η απαγόρευση καθόδου κόμματος στις εκλογές”

Μάλιστα αναφέρει πως ο ίδιος θεωρεί ότι υπήρχαν πολύ σοβαρά νομικά επιχειρήματα που θα απέτρεπαν τους δικαστές του Αρείου Πάγου να “κόψουν τους Έλληνες”, αλλά ο ίδιος ο Ηλ. Κασιδιάρης, αποφάσισε να μην κατέβει υποψήφιος, ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα του. Μάλιστα, ο πρώην αντεισαγγελέας επικαλείται όσα κατήγγειλε δημοσίως ο αντιπρόεδρος του Αρείου Χρ. Τζανερίκος με την παραίτησή του αλλά και όσα είπε ο δικηγορος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα, Γιάννης Μαντζουράνης μιλώντας για “σικέ διαδικασία”.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μαντζουράνης μιλώντας στο Kontra, στις 13 Απριλίου, διερωτήθηκε μεταξύ άλλων αν “συναντήθηκαν τέσσερις γυναίκες μέλη του Αρείου Πάγου σε οικία στην περιοχή του Παπάγου για να συζητήσουν την διαδικασία αντιμετώπισης της επίμαχης υπόθεσης από το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου, στο οποίο οι τρεις εξ’ αυτών θα συμμετέχουν στην ολομέλεια του μετά την ψήφιση της τροπολογίας Βορίδη;”

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ