Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022

Παναγιώτης Στάθης: «Συνεπιμέλεια»- Δεν είναι τρία βήματα μπροστά, είναι όμως ένα καλό πρώτο βήμα

Ένας κορυφαίος θεσμικός παράγοντας όταν διατυπώθηκε το ζήτημα δημόσια , μου είχε πεί πως κανείς δε θα τολμήσει να ακουμπήσει αυτό το θέμα γιατί «καίει». Ο Κ.Τσιάρας, το έκανε και αξιολογείται θετικά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: «Συνεπιμέλεια»- Δεν είναι τρία βήματα μπροστά, είναι όμως ένα καλό πρώτο βήμα

Είναι ένα νομοσχέδιο πραγματικής μεταρρύθμισης. Γιατί ουσιαστικά βάζει επι τάπητος ένα θέμα που δεν τολμούσε να ακουμπήσει κανείς επι 37 χρόνια. Με αυτή την έννοια, ότι η κυβέρνηση τολμάει να μεταρρυθμίσει ένα ναρκοθετημένο πεδίο, είναι μπόνους στον εαυτό της.

Αρκεί αυτό; Προφανώς όχι. Ρωτάει κάποιος; «Μα η αύξηση του χρόνου επικοινωνίας στο 1/3 δεν είναι συνεπιμέλεια». Συμφωνώ αλλά είναι μια αρχή προς τη σωστή κατεύθυνση που οδηγεί σε εξορθολογισμό: Αύξηση έως και στο ½ ή μείωση αν διαπιστωθούν προβλήματα.  Αναρωτιέμαι δεν είναι εξαιρετικό βήμα η σύνδεση της τήρησης των δικαστικών αποφάσεων με το «point system» που μπορεί να οδηγήσει και στην αφαίρεση της επιμέλειας;

Ενας κορυφαίος θεσμικός παράγοντας όταν διατυπώθηκε το ζήτημα δημόσια , μου είχε πεί πως κανείς δε θα τολμήσει να ακουμπήσει αυτό το θέμα γιατί «καίει». Ο Κ.Τσιάρας, το έκανε και αξιολογείται θετικά.

Τώρα θα κριθεί συνολικά και το νομοσχέδιο…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ