Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Παναγιώτης Στάθης: Μας άλλαξαν τα φώτα

"Το ρεύμα και το νερό είναι κοινωνικά αγαθά που η διακοπή της παροχής τους σε συνθήκες κρίσης, είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει κοινωνικά προβλήματα, στα όρια της επιβίωσης. Αυτό ξεπερνά τα λογικά όρια ανοχής" επισημαίνει ο Παναγιώτης Στάθης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Μας άλλαξαν τα φώτα

Εντάξει όλοι καταλαβαίνουμε πως η Ελλάδα δεν είναι χώρα με διαρκείς χιονοπτώσεις ώστε να υπάρχει ένας απόλυτα αυτοματοποιημένος μηχανισμός που θα κρατάει ανοιχτά τα πάντα.

Προφανώς θα κλείσει και κάνας δρόμος και η χώρα θα υπολειτουργήσει. Προφανώς και δε θα βγούμε και μείς να πάμε – χαλαρά- για δουλειά γιατί δεν έχουμε μάθει να κυκλοφορούμε σε παγωμένους δρόμους.

Άντε να δεχτούμε πως και η Εθνική – προληπτικά – θα κλείσει για να μην έχουμε φαινόμενα απόλυτου χάους με μποτιλιαρισμένες νταλίκες και αυτοκίνητα στο μέσον του πουθενά.

Όλα αυτά μου ακούγονται έως και λογικά. Δεν μπορεί να πληρώνεις έναν μηχανισμό που ουσιαστικά δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ, ούτε να τον συντηρείς.

Αυτό που δεν μου ακούγεται λογικό είναι να υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε ολόκληρες περιοχές, αφήνοντας ανθρώπους χωρίς ζεστασιά μέσα στο χιονιά.

Και δεν μου ακούγεται λογικό απλούστατα γιατί το ρεύμα και το νερό είναι κοινωνικά αγαθά που η διακοπή της παροχής τους σε συνθήκες κρίσης, είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει κοινωνικά προβλήματα, στα όρια της επιβίωσης. Πως θα ζεσταθούν χιλιάδες οικογένειες σε αυτές τις συνθήκες αν δεν έχουν ρεύμα; Γιατί ούτε το τζάκι είναι δεδομένο, ούτε συνθήκες θαλπωρής (με βάση την κατασκευή) σε όλα τα σπίτια.

Αυτό ξεπερνά τα λογικά όρια ανοχής . Τα όρια λογικής καλύτερα, που βάζει ο καθένας μας, και λέει “εντάξει το καταλαβαίνω, δυο μέρες είναι θα περάσει”.

Η αγωνία χιλιάδων ανθρώπων από διάφορες περιοχές, προκαλεί θυμό. Προκαλεί και ερωτήματα. Γιατί δεν γίνεται να μας αλλάζουν πάντα τα φώτα και να μην μιλάμε…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ