Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Παναγιώτης Στάθης: Θα κληθεί ο Σωτ. Τσιόδρας ως ύποπτος από τον εισαγγελέα;

"Η εισαγγελική έρευνα μετά την κατάθεση Καπραβέλου στον πταισματοδίκη Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε για να διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Αθήνας, λόγω αρμοδιότητας, καθώς η έδρα της επιτροπής βρίσκεται στην πρωτεύουσα" επισημαίνει ο Παναγιώτης Στάθης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Θα κληθεί ο Σωτ. Τσιόδρας ως ύποπτος από τον εισαγγελέα;

Τα δεδομένα στην Ποινική Δικαιοσύνη είναι συγκεκριμένα. Μετρημένα κουκιά που λένε και στο χωριό μου.

Στα τέλη Νοεμβρίου ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», Νικ. Καπραβέλος έδειξε ως υπεύθυνους μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, για το γεγονός ότι δεν λήφθηκαν νωρίτερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ζήτησε να εξεταστεί τι συνέβη, ποια μέτρα και πότε έπρεπε να ληφθούν προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη, αλλά και ποιοί ευθύνονται για την εκρηκτική διάσταση που έλαβε η διασπορά του κορονοϊού στην πόλη.

Ο κ. Καπραβέλος εκλήθη από τον πταισματοδίκη Θεσσαλονίκης για να καταθέσει . Ο ίδιος μιλώντας στον Σκάι (8/1) αναφέρθηκε στην κλήση του για να καταθέσει για το ζήτημα από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να πάρει το θέμα μεγάλες (δημοσιογραφικές) διαστάσεις.

«Σε μια από τις μαύρες μέρες του Νοεμβρίου είχα κάνει την επισήμανση ότι χάνονται και θα χαθούν ζωές που θα μπορούσαν να έχουν κερδηθεί. Μετά από εβδομάδα με είχε καλέσει η εισαγγελία Θεσσαλονίκης με τρία ερωτήματα: πρώτον τι δεν έγινε που μπορούσε να γίνει, δεύτερον πότε έπρεπε να γίνει, και τρίτον ποιοι ευθύνονται. Βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση να εξηγήσω πως ό,τι έγινε τον Οκτώβριο (σ.σ. εννοεί την έξαρση της πανδημίας) έγινε γιατί δεν ελήφθησαν μέτρα, την πληρώσαμε με εκατόμβη θυμάτων και συνεχίζουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η εισαγγελική έρευνα μετά την κατάθεση Καπραβέλου στον πταισματοδίκη Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε για να διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Αθήνας, λόγω αρμοδιότητας, καθώς η έδρα της επιτροπής βρίσκεται στην πρωτεύουσα.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά( νομικά); Πως τα μέλη της Επιτροπής πρέπει να δώσουν την δική τους εκδοχή. Όμως σε αυτή την περίπτωση , όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις για τους ( κατά μια έννοια) ερευνώμενους , αυτοί καλούνται να καταθέσουν ανωμοτί (χωρίς όρκο). Πρακτικά αυτό λέγεται , «κλήτευση υπόπτου για τέλεση αδικήματος», χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως οδηγεί και στην απαγγελία κατηγορίας.

Και ερωτάται: Θα κληθεί δηλαδή ο Σωτ. Τσιόδρας ως ύποπτος;

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ