Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Παναγιώτης Στάθης: Το ακορντεόν στη Δικαιοσύνη κοστίζει στην ταχύτητα της Δικαιοσύνης και στους δικηγόρους

Η κριτική δεν έχει να κάνει με τα μέτρα αλλά με την υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίξει οικονομικά και εμπράκτως τους δικηγόρους που πλέον έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Το ακορντεόν στη Δικαιοσύνη κοστίζει στην ταχύτητα της Δικαιοσύνης και στους δικηγόρους

Η δημόσια υγεία προφανώς και είναι πάνω από όλα. Συνάγεται λοιπόν πως προφανώς και δεν είναι τρελός κάποιος να θέλει να καταστρέψει την οικονομία και τη λειτουργία του Κράτους (όπως είναι η Δικαιοσύνη που αποτελεί και συνταγματική επιταγή)  ώστε να ανοιγοκλείνει τη χώρα, αν δεν υπάρχει επιτακτικός λόγος δημόσιας υγείας.

Άρα η κριτική δεν έχει να κάνει με τα μέτρα αλλά με την υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίξει οικονομικά αυτή την αναγκαστική επιλογή. Και να την στηρίξει εμπράκτως προς τους δικηγόρους που πλέον έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους. Ακόμα και σε αυτό το 400άρι που θα τους δώσει από τα δικά τους λεφτά βέβαια, βάζουν κριτήρια , τα οποία , όπως λένε οι ίδιοι, αποκλείουν τους ασθενέστερους.

Περαν δε αυτού του κόστους, υψηλό τίμημα θα πληρώσει και η ταχύτητα (η όποια ταχύτητα) απονομής Δικαιοσύνης. Θα δώσω ένα παράδειγμα που ήδη έχει αναφέρει το dikastiko.gr:

Τα δυο lockdown έχουν προκαλέσει σώρευση πολλών υποθέσεων που δεν εκδικάστηκαν , ενώ ήδη το νέο –τρίτο- «λουκέτο» ουσιαστικά αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση. Χαρακτηριστική απεικόνιση της κατάστασης που δημιουργείται είναι ότι στο Εφετείο της Αθήνας από τις 7 Νοεμβρίου που επανήλθαμε σε καθεστώς lockdown έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2020 αποσύρθηκαν συνολικά λόγω των μέτρων 1845 δίκες!   Από τις 8 Ιανουαρίου δε, έως το τέλος του ίδιου μήνα (όπου οι δικαστικές δραστηριότητες ήταν περισσότερες)  αποσύρθηκαν ακόμη 918.

Αρα το τίμημα είναι υψηλό και η κρατική απάντηση θα πρέπει να είναι ανάλογη…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ