Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Παναγιώτης Στάθης: Γιατί η εισαγγελέας δεν «είδε» λόγο εξαίρεσης της Ελ. Τουλουπάκη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Γιατί η εισαγγελέας δεν «είδε» λόγο εξαίρεσης της Ελ. Τουλουπάκη

Η λογική αλληλουχία του αιτήματος εξαίρεσης της Ελένης Τουλουπάκη, που υπέβαλλε ο πρώην υπουργός και ελεγχόμενος στη υπόθεση Novartis, Ανδρέας Α. Λοβέρδος ήταν η εξής:

«Δεν μπορεί να εξακολουθεί να έχει στα χέρια της την έρευνα της Novartis από τη στιγμή που ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, θα ερευνηθεί από την Προανακριτική της Βουλής για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην κατάχρηση εξουσίας το οποίο φέρεται να έχει διαπράξει η ίδια».

Στα νομικά η λογική παίζει τεράστιο ρόλο. Προσωπικά δεν επιθυμώ να αποδώσω καμία έσταση για την ευθυκρισία και την αμεροληψία της κας Τουλουπάκη. Αυτό άλλωστε είναι δουλειά της Δικαιοσύνης. Μας αφορά ως πολίτες, αλλά μέχρι εκεί. Αφορά όμως πολύ τον κ.Λοβέρδο ο οποίος αντιμετωπίζει μια δίωξη και κρίνεται (και) από την κα Τουλουπάκη. Και παραθέτει έναν λογικό συνειρμό. Πως θα με κρίνει , σου λέει, όταν και η ίδια είναι κρινόμενη, για την ίδια ή σκελος αυτής της υπόθεσης;  Και για αυτό πρσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Η πρώτη απάντηση που έλαβε, πληροφορούμε, από την Εισαγγελέα Νίκη Μουζάκη, είναι πως η αίτηση πρέπει να απορριφθεί καθώς δεν «βλέπει» λόγο εξαίρεσης της κας Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων.

Εκκρεμεί η απάντηση του Δικαστικού Συμβουλίου. Όπως βέβαια και οι εξελίξεις στη προανακριτική…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr