Παρασκευή 03 Μαϊου 2024

Κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά: Προφυλακιστέος ο εργολάβος μετά την απολογία του

Ο εργολάβος, κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά: Προφυλακιστέος ο εργολάβος μετά την απολογία του ALPHATV

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε στον Πειραιά, μετά την απολογία του σύμφωνα με το ertnews.gr.

Η κατάρρευση του κτιρίου προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και εργαζόταν για ένα επιπλέον εισόδημα.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι η παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, οι Αρχές εκτός από τον εργολάβο της οικοδομής προχώρησαν σε άλλες 8 συλλήψεις εργατών ανάμεσά τους και οι 3 τραυματίες, οι οποίοι και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους ασκηθεί δίωξη

Αναζητούνται ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που ανήκει σε εταιρεία του Λιβάνου, αλλά και ο μηχανικός. Επιπλέον, έχει κληθεί να καταθέσει ο Έλληνας πρώην ιδιοκτήτης του νεοκλασικού, ενώ έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για συνολικά 16 άτομα.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο εργολάβος: Το χρονικό της κατάρρευσης

Όλα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης, στη διάρκεια εργασιών σε νεοκλασικό κτίριο, επί της οδού Νεωρίων που καταλήγει στο Πασαλιμάνι του Πειραιά. Στην προσπάθεια να ρίξουν τοίχο οι εργάτες φαίνεται πως χτύπησαν ένα δοκάρι και αμέσως κατέρρευσε ο πάνω όροφος.

Ο άτυχος αστυνομικός που βρισκόταν μαζί με άλλα 5 άτομα μέσα στο κτίριο πήδηξε στο φορτηγό από κάτω για να σωθεί αλλά δεν τα κατάφερε. Καταπλακώθηκε από μπάζα και άφησε επί τόπου, την τελευταία του πνοή.

Στο σημείο έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ, πυροσβέστες και αστυνομικοί αλλά ήταν αργά για τον 31χρονο αστυνομικό.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ