Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Τέμπη: Θα προσβάλει το πόρισμα της ΕΔΕ ο διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου – ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με το δικηγόρο του κ. Χαυτούρα, το πόρισμα εκδόθηκε ταχύτατα και αυτό πρέπει να προβληματίσει

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: Θα προσβάλει το πόρισμα της ΕΔΕ ο διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου – ΒΙΝΤΕΟ Unsplash

Την πρόθεση να προσβάλλει ως “μη νόμιμο και άκυρο” το πόρισμα της ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, εξέφρασε μέσω δικηγόρου ο διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαυτούρας.

Σημειώνεται πως το πόρισμα της ΕΔΕ για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών στη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας στον Επιθεωρητή της Λάρισας παραδόθηκε στην ανακρίτρια.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, προέκυψε από την ΕΔΕ ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή πήρε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του κ. Χαυτούρα, το πόρισμα εκδόθηκε ταχύτατα και αυτό πρέπει να προβληματίσει, ενώ σημείωσε πως ο πελάτης του θα προβεί στην υποβολή μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση λόγω πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης.

Πόρισμα ΕΔΕ: Βέλη του επιμελητή γιατρού προς το διευθυντή του

Όπως έγραψε νωρίτερα το dikastiko.gr, κατά του διευθυντή του στράφηκε ο γιατρός που υπέγραψε την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ την επόμενη ημέρα από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο επιμελητής γιατρός που φέρεται να υπέγραψε την αναρρωτική, στην κατάθεσή του στην ΕΔΕ φαίνεται ότι στρέφει τα βέλη του εναντίον του διευθυντή του -ο οποίος και τον παρότρυνε να υπογράψει την άδεια στο στέλεχος του ΟΣΕ.

“Έδειξα εμπιστοσύνη στον διευθυντή μου και πειθάρχησα στις εντολές του” φέρεται να λέει στην κατάθεσή του ο γιατρός, ο οποίος εξηγεί στο πόρισμα της ΕΔΕ ότι δεν εξέτασε τον επιθεωρητή διότι τον είχε δει νωρίτερα ο διευθυντής του -ο οποίος τον γνώριζε ως ασθενή.

Ο επιμελητής υπογραμμίζει στο πόρισμα ότι του τηλεφώνησε ο διευθυντής του και τον παρότρυνε να χορηγήσει την αναρρωτική άδεια ενός μηνός, και εκείνος δείχνοντάς του εμπιστοσύνη δεν εξέτασε τον ασθενή.  Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι γνώριζε από το παρελθόν πως αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Τέμπη

gegonotanews.gr

Νίκος Χαυτούρας: Εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ

Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ για τους εμπλεκόμενους γιατρούς στην αναρρωτική άδεια που έλαβε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ μία μέρα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο γιατρός Νίκος Χαυτούρας τίθεται έκτος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ