Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Τέμπη: Σε αναστολή καθηκόντων οι γιατροί που εμπλέκονται στην αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή του ΟΣΕ – ΒΙΝΤΕΟ

To πόρισμα της ΕΔΕ. Στην ανακρίτρια ο φάκελος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: Σε αναστολή καθηκόντων οι γιατροί που εμπλέκονται στην αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή του ΟΣΕ – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Σε αναστολή καθηκόντων τίθενται οι δύο εμπλεκόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου του Βόλου ενώ παραπέμπονται από το υπουργείο Υγείας και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για περαιτέρω ποινές.

Προέκυψε από την ΕΔΕ ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή πήρε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών.

Σημειώνεται, όπως έγραψε το dikastiko.gr, πως την πρόθεση να προσβάλλει ως “μη νόμιμο και άκυρο” το πόρισμα της ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, εξέφρασε μέσω δικηγόρου ο διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαυτούρας.

Όπως έγραψε νωρίτερα το dikastiko.gr, κατά του διευθυντή του στράφηκε ο γιατρός που υπέγραψε την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ την επόμενη ημέρα από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο επιμελητής γιατρός που φέρεται να υπέγραψε την αναρρωτική, στην κατάθεσή του στην ΕΔΕ φαίνεται ότι στρέφει τα βέλη του εναντίον του διευθυντή του -ο οποίος και τον παρότρυνε να υπογράψει την άδεια στο στέλεχος του ΟΣΕ.

“Έδειξα εμπιστοσύνη στον διευθυντή μου και πειθάρχησα στις εντολές του” φέρεται να λέει στην κατάθεσή του ο γιατρός, ο οποίος εξηγεί στο πόρισμα της ΕΔΕ ότι δεν εξέτασε τον επιθεωρητή διότι τον είχε δει νωρίτερα ο διευθυντής του -ο οποίος τον γνώριζε ως ασθενή.

Ο επιμελητής υπογραμμίζει στο πόρισμα ότι του τηλεφώνησε ο διευθυντής του και τον παρότρυνε να χορηγήσει την αναρρωτική άδεια ενός μηνός, και εκείνος δείχνοντάς του εμπιστοσύνη δεν εξέτασε τον ασθενή.  Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι γνώριζε από το παρελθόν πως αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Τέμπη: Όπως υποστήριξε, επειδή ο διευθυντής του δεν εφημέρευε, υπέγραψε ο ίδιος 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο επιμελητής γιατρός σημειώνει ότι επειδή ο διευθυντής του δεν εφημέρευε και δεν μπορούσε να εκδώσει γνωμάτευση, γι’ αυτό και υπέγραψε ο ίδιος το έγγραφο της άδειας.

Ο διευθυντής της κλινικής βρέθηκε στο νοσοκομείο εκείνη την ημέρα, γι’ αυτό και έχει καταχωρηθεί το όνομα του επιθεωρητή του ΟΣΕ στα εξωτερικά ιατρεία, αλλά στη συνέχεια δεν ακολουθήθηκε το απαραίτητο πρωτόκολλο για να του δοθεί αναρρωτική άδεια ενός μηνός.

Τέμπη

Eurokinissi

Στις περιπτώσεις αυτές προβλέπεται ότι θα πρέπει ο ασθενής να υποβληθεί σε σειρά διαγνωστικών εξετάσεων που να αποδεικνύουν ότι απαιτείται άδεια ενός μηνός για την ανάρρωση του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ