Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Ελεγκτικό Συνέδριο: Ποτέ δεν καταλογίστηκε ποσό σε βάρος του βοσκού των Ιμίων ή των κληρονόμων του

Έντονη αντίδραση από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αφορμή αναφορές πως είχε κριθεί μη νόμιμο το ποσό που δινόταν από το δήμο Καλύμνου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελεγκτικό Συνέδριο: Ποτέ δεν καταλογίστηκε ποσό σε βάρος του βοσκού των Ιμίων ή των κληρονόμων του

Αποκατάσταση της αλήθειας και παραδοχή της λανθασμένης αναφοράς ζητά η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπογραμμίζοντας πως «ουδέν ποσό καταλόγισαν» στον αποβιώσαντα Αντώνιο Βεζυρόπουλο, γνωστό ως βοσκό των Ιμίων, στους κληρονόμους του ή στο δήμο Καλύμνου.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει πως «πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο το Ελεγκτικό Συνέδριο θεώρησε μη νόμιμο το ποσό που δινόταν από τον Δήμο Καλύμνου στον αποβιώσαντα Αντώνιο Βεζυρόπουλο (γνωστό ως βοσκό των Ιμίων), για να μετακινείται με τη βάρκα του από και προς τα Ίμια και το καταλόγισε εις βάρος των κληρονόμων του. Το θέμα έφερε στη Βουλή ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Σώματος, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος, απευθυνόμενος από τη θέση του Προέδρου της Βουλής στην Ολομέλεια του Σώματος, καταφέρθηκε εναντίον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, λέγοντας προς το τέλος της σχετικής ομιλίας του τα εξής: “Για το Ελεγκτικό Συνέδριο, παρ’ ότι σέβομαι τους θεσμούς, δε θέλω να πω τη λέξη που ταιριάζει”. Ελεγκτικό Συνέδριο: Δεν καταλογίστηκε ποσό σε βάρος του βοσκού

Όπως, όμως, υπογραμμίζει η Ένωση η πραγματικότητα είναι όλως διαφορετική. «Με την 39/2014 Πράξη του Β΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίθηκε νόμιμη δαπάνη 5.870,00 ευρώ που είχε δοθεί στον Αντώνιο Βεζυρόπουλο ως αποζημίωση για τη φύλαξη των Ιμίων κατά το έτος 2001. Στο πλαίσιο δε του ελέγχου του Δήμου Καλυμνίων για το  χρονικό διάστημα 1997-2002 τα αρμόδια όργανα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ουδεμία άλλη δαπάνη αφορώσα στον Αντώνιο Βεζυρόπουλο ήλεγξαν και ουδέν ποσό καταλόγισαν για τον λόγο αυτόν εις βάρος του ίδιου ή των κληρονόμων του ή του Δήμου Καλύμνου» επισημαίνει στην ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Η καλοπροαίρετη και με τρόπο θεσμικά ορθό ασκούμενη δημόσια κριτική είναι όχι απλώς ευπρόσδεκτη, αλλά αναγκαία σε μία δημοκρατική κοινωνία. Άπαντες όμως-ιδιαίτερα δε οι φορείς δημόσιων αξιωμάτων-οφείλουν να έχουν προηγουμένως ελέγξει προσεκτικά την αξιοπιστία των σχετικών πληροφοριών τους. Άλλως, κλονίζεται χωρίς λόγο η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς. Αν η ανωτέρω αναφερόμενη δημόσια τοποθέτηση οφείλεται απλώς σε ανθρώπινο λάθος, όπως ειλικρινά πιστεύουμε ότι συμβαίνει, ευελπιστούμε στην παραδοχή του και σε θαρραλέα αποκατάσταση της αλήθειας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ