Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Από τη Δευτέρα ξεκινούν 9.000 rapid tests για όλα τα δικαστήρια στις κόκκινες περιοχές

Πρώτα στα δικαστήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ξεκινούν τα τεστ σε δικαστικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Από τη Δευτέρα ξεκινούν 9.000 rapid tests για όλα τα δικαστήρια στις κόκκινες περιοχές

Rapid test  στα δικαστήρια σε όλες τις κόκκινες περιοχές της χώρας ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα  μετά από συντονισμό μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες  Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας τη διενέργεια rapid tests για όλα τα δικαστήρια στις περιοχές με πολύ αυξημένο κίνδυνο κορονοϊού.

Το Υπουργείο  Υγείας ενέκρινε 9.000  rapid tests τα οποία θα γίνουν  από κλιμάκιο με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Την Δευτέρα 22/3/2021 ξεκινά η διενέργεια των rapid tests σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα στην Αθήνα θα βρίσκονται 2 συνεργεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Πρωτοδικείο Αθηνών και από ένα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, στο Εφετείο Αθηνών και στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Επίσης με χορηγία των ΕΛΤΑ έχουν μεταφερθεί  ήδη 12  αποστολές με τα rapid test ανά την Ελλάδα.

Τσιάρας: Να δώσουμε τα εργαλεία

Όπως είπε οπ κ.Τσιάρας μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής «αυτό που ενδεχομένως, σας διαφεύγει είναι ότι υπεύθυνοι γι’ αυτά τα μέτρα πέραν των γενικών μέτρων που μπορεί να ανακοινώνονται από την Κυβέρνηση είναι οι διοικήσεις των δικαστηρίων. Το πώς αυτά τα μέτρα εφαρμόζονται και ποια πολιτική προστασίας απέναντι στην πανδημία υλοποιείται δεν αφορά ακριβώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι αυτό που πρέπει να δώσει όλα τα εργαλεία, όλα τα μέσα.

Γι’ αυτό και με προσπάθεια που έγινε το τελευταίο χρονικό διάστημα, και θέλω να ευχαριστήσω απ’ αυτό το Βήμα το Υπουργείο Υγείας, και ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας διασφάλισε εννέα χιλιάδες rapid tests τα οποία θα γίνονται μέσα στον χώρο της δικαιοσύνης και βεβαίως θα αφορούν τους δικαστικούς λειτουργούς και τους δικαστικούς υπαλλήλους, προκειμένου ακριβώς να λάβουμε κάθε μέτρο προστασίας το οποίο θα βοηθήσει τους Έλληνες πολίτες και βεβαίως, όλους αυτούς οι οποίοι βρίσκονται στον χώρο της δικαιοσύνης, να προστατευθούν απ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ