Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Καμπάνα-μαμούθ 995.000 ευρώ σε διαχειριστή airbnb από την ΑΑΔΕ – Τι λέει στην προσφυγή του στη Δικαιοσύνη

Πρόκειται για υπόθεση με εκμίσθωση ακινήτων στη Μύκονο. Επιβλήθηκαν 5.000 ευρώ για κάθε ακίνητο- βίλα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καμπάνα-μαμούθ 995.000 ευρώ σε διαχειριστή airbnb από την ΑΑΔΕ – Τι λέει στην προσφυγή του στη Δικαιοσύνη Eurokinissi

Νοίκιαζε 199 πολυτελείς βίλες στη Μύκονο, αλλά δεν τις είχε δηλώσει στο τηρούμενο από την ΑΑΔΕ Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής και ήρθε η καμπάνα μαμούθ 995.000 ευρώ στο διαχειριστή των airbnb.

Φωτογραφίες από τις βίλες αναρτήθηκαν σε δυο πλατφόρμες της Μυκόνου. Οι 199 βίλες δεν είχαν εγγραφή στο σχετικό μητρώο της ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα να εισπράξει το πρόστιμο από την ΔΟΥ Αθηνών.

Ειδικότερα, η απόφαση των Αρχών προέβλεψαν την επιβολή προστίμου 995.000 ευρώ σε επιχειρηματία  για την εκμίσθωση, κατά το περασμένο έτος, μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης  (airbnb), 199 πολυτελών βιλών στην Μύκονο και όπως αναφέρεται η ΔΟΥ Αθηνών για κάθε μια από τις 199 βίλες επέβαλε αυτοτελές πρόστιμο των 5.000 ευρώ (συνολικά 995.000 ευρώ).

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε πως δραστηριοποιείται στο χώρο παροχής υπηρεσιών ανεύρεσης πελατών και στη μεσιτείας ακινήτων. Παράλληλα, έναντι του προστίμου που επιβλήθηκε, προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να επιληφθεί της υπόθεσης και την ανέπεμψε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Καμπάνα σε διαχειριστή airbnb

Eurokinissi

Καμπάνα σε διαχειριστή airbnb: Αντισυνταγματική χαρακτηρίζει ο ιδιοκτήτης την επιβολή προστίμου

Στο αίτημα προς το ΣτΕ – στο οποίο είχε καταθέσει και αίτημα έκδοσης προσωρινής αναστολής – υποστηρίζει  ότι ουδέποτε υπήρξε καθοιονδήποτε τρόπο διαχειριστής των ακινήτων αυτών, εκτός από μόνο από μια περίπτωση.

Στην ίδια προσφυγή προς το Ανώτατο Δικαστήριο, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι η επιβολή του προστίμου είναι αντισυνταγματική, καθώς δεν κλήθηκε σε ακρόαση από τη ΔΟΥ πριν την επιβολή του προστίμου, αλλά είναι και παράνομη, αφού το πρόστιμο επιβλήθηκε αυθαίρετα και καταχρηστικά, χωρίς καμία νόμιμη αιτιολογία.

Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι δεν έχει την ιδιότητα του διαχειριστή των επίμαχων ακινήτων, τα οποία μάλιστα  στην πράξη επιβολής του προστίμου ούτε καν αναφέρονται ποια είναι αυτά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ