Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Θάνατος 20χρονης φοιτήτριας: “Κλειδί” της υπόθεση ο ιατρικός φάκελος, επισημαίνει ο ιατροδικαστής – ΒΙΝΤΕΟ

«Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή η εκτίμηση του φακέλου για να δούμε αν μπορούσε να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση», επισημαίνει ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος Δημήτρης Γαλεντέρης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θάνατος 20χρονης φοιτήτριας: “Κλειδί” της υπόθεση ο ιατρικός φάκελος, επισημαίνει ο ιατροδικαστής – ΒΙΝΤΕΟ MEGA

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει ο θάνατος 20χρονης φοιτήτριας από οξεία αμυγδαλίτιδα. Όπως έγραψε και το dikastiko.gr, η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε έδειξε οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα, με τα ερωτηματικά γύρω από το θάνατο της νεαρής κοπέλας να παραμένουν αρκετά.

Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος Δημήτρης Γαλεντέρης, έχει αναλάβει την υπόθεση της 20χρονης και όπως τονίζει, θα πρέπει «να καταλάβουμε αν υπήρχε κάποια ιατρογενής παρέμβαση».

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN, ο κ. Γαλεντέρης αρχικά ανέφερε πως «από τη νεκροτομή θέλαμε πρώτα να επιβεβαιώσουμε τη διάγνωση εισόδου στο νοσοκομείο για να δούμε αν υπάρχει κάποια υπαιτιότητα αυτής της διάγνωσης με τον θάνατο της».

Όπως προκύπτει η οξεία πυώδης αμυγδαλίτιδα, με την οποία εισήχθη στο νοσοκομείο, ήταν παρούσα στη νεκροτομή και σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με τον ίδιο. «Συνεπώς, θεωρούμε ότι όντως υπάρχει αιτιώδης συνάφεια με αυτή την πάθηση και ουσιαστικά ο θάνατος επήλθε από μία αισθηματικότερη εξέλιξή της στο σώμα της 20χρονης, οπότε και προκλήθηκε επιπλοκές, όπως είναι το σηπτικό σοκ», πρόσθεσε.

Θάνατος 20χρονης φοιτήτριας: “Πρέπει να μελετηθεί με προσοχή ο ιατρικός φάκελος”

Πρέπει να μελετηθεί με προσοχή από τις δικαστικές Αρχές και τους επιστήμονες ο φάκελος νοσηλείας για να φανεί για ποιον λόγο μία οξεία αμυγδαλίτιδα έφτασε σε αυτό το σημείο, υπογραμμίζει ο ειδικός και συμπληρώνει πως σημασία έχει «να δούμε τις αποφάσεις που πάρθηκαν: τη χρονική στιγμή, ποιες ήταν αυτές».

«Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή η εκτίμηση του φακέλου για να δούμε αν μπορούσε να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση», προσθέτει.

Ο ιατροδικαστής κατέληξε λέγοντας: «Εμείς έχουμε μια εικόνα, ξέρουμε τι θα ψάξουμε. Πρέπει να καταλάβουμε αν υπήρχε κάποια ιατρογενής παρέμβαση, κάποιο σφάλμα των γιατρών που νοσήλευαν την κοπέλα και εάν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να αποτρέψουν την εξέλιξη. Ακόμα δεν έχουμε στα χέρια μας τον φάκελο, τον περιμέναμε χθες. θεωρώ από βδομάδα θα τον έχουμε στα χέρια μας».

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: ΕΘΝΟΣ/ΟΡΕΝ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ