Δευτέρα 06 Μαϊου 2024

Επεισόδια στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου: Σύγκρουση κουκουλοφόρων και ΜΑΤ – Τραυματίας ένας αστυνομικός – ΒΙΝΤΕΟ

Τα επεισόδια, προκάλεσε όπως όλα δείχνουν, η εκκένωση κατειλημμένων χώρων της Πολυτεχνειούπολης, το πρωί του Σαββάτου, από την αστυνομία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επεισόδια στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου: Σύγκρουση κουκουλοφόρων και ΜΑΤ – Τραυματίας ένας αστυνομικός – ΒΙΝΤΕΟ ΟΡΕΝ

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, με την περιοχή να μεταμορφώνεται σε πεδίο μάχης. Κουκουλοφόροι και δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, γύρω στη 1:00 τα ξημερώματα, ομάδα περίπου 100 ατόμων βγήκε από την Πανεπιστημιούπολη και στην οδό Ούλωφ Πάλμε επιτέθηκε στους αστυνομικούς, πετώντας μολότοφ, πέτρες και ξύλα. Όπως μετέδωσε το OPEN, στις φλόγες παραδόθηκαν δύο οχήματα, το ένα από τα οποία ήταν σχολικό.

Από τα επεισόδια τραυματίσθηκε ελαφρά ένας αστυνομικός και δεν έχουν γίνει προσαγωγέςΗ κυκλοφορία στο σημείο διεκόπη μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τα επεισόδια, προκάλεσε όπως όλα δείχνουν, η εκκένωση κατειλημμένων χώρων της Πολυτεχνειούπολης, το πρωί του Σαββάτου, από την αστυνομία.

Επεισόδια στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση

“Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει την εφαρμογή ειδικών επιχειρησιακών δράσεων με σκοπό την εκκένωση κατειλημμένων δημόσιων χώρων και την απόδοσή τους στους υπεύθυνους, με στόχο την αντιμετώπιση εστιών παραβατικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης σε χώρο του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι) καθώς και ομάδες της ΔΙ.ΑΣ., ΔΡΑΣΗ και Ο.Π.Κ.Ε..

Ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές, ενώ, παράλληλα με την επιχείρηση, οι αστυνομικοί συνέδραμαν τις αρμόδιες υπηρεσίες που πραγματοποίησαν εργασίες αποκατάστασης.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ