Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Θάνατος βρέφους 15 μηνών στην Πτολεμαΐδα: “Οι γονείς είναι χάλια” – “Ήρθε ένας γιατρός και τους είπε ότι ‘δυστυχώς δεν τα καταφέραμε’”, λέει συγγενής της οικογένειας

"Ήρθε ένας γιατρός και τους είπε ότι ‘δυστυχώς δεν τα καταφέραμε’. Η μάνα του παιδιού όρμησε πάνω του και τον βάρεσε με σφαλιάρες. Έγινε καυγάς και το νοσοκομείο κάλεσε την Αστυνομία" επισημαίνει ο συγγενής της οικογένειας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θάνατος βρέφους 15 μηνών στην Πτολεμαΐδα: “Οι γονείς είναι χάλια” – “Ήρθε ένας γιατρός και τους είπε ότι ‘δυστυχώς δεν τα καταφέραμε’”, λέει συγγενής της οικογένειας Pixabay

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη από τον θάνατο του 15 μηνών βρέφους στην Πτολεμαΐδα, που έχασε τη ζωή του από βίαια λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ οι γονείς  μέσα σε ένα 24ωρο, τομετέφεραν δύο φορές στο νοσοκομείο της πόλης, με τους γιατρούς να τους χορηγούν αντιπυρετικά και να τους στέλνουν σπίτι. Όπως έγραψε και το dikastiko.gr, για το τραγικό περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Το μωράκι το οποίο είχε υψηλό πυρετό, βγήκε αρνητικό στο τεστ κορωνοϊού και θετικό στο τεστ της γρίπης, μεταφέρθηκε και τρίτη φορά στο νοσοκομείο και «κατέληξε» μέσα σε λίγες ώρες.

Θείος του βρέφους μιλά στο MEGA για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι άτυχοι γονείς και αναφέρει «Οι γονείς είναι σε χάλια κατάσταση. Ήρθαμε 1η του μήνα στην παιδιατρική, μας είπαν ότι γρίπη είναι θα περάσει με μια αγωγή. Δεν τους κράτησαν μέσα, τους είπαν καλύτερα να πάτε σπίτι. Την επόμενη ημέρα πάλι πήγαν γιατί ο πυρετός δεν έπεφτε και πάλι τους είπαν οι γιατροί ότι είναι γρίπη και θα περάσει. Το βράδυ έγινε αυτό που έγινε».

Θάνατος βρέφους 15 μηνών στην Πτολεμαΐδα: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«(…) Ήρθε ένας γιατρός και τους είπε ότι ‘δυστυχώς δεν τα καταφέραμε’. Η μάνα του παιδιού όρμησε πάνω του και τον βάρεσε με σφαλιάρες. Έγινε καυγάς και το νοσοκομείο κάλεσε την Αστυνομία», επισημαίνει.

Με ανακοίνωσή του το νοσοκομείο παραδέχεται ότι το παιδί μεταφέρθηκε άλλες δύο φορές στα επείγοντα, με τον διοικητή να διατάσσει ΕΔΕ για να εξακριβωθεί τι έχει συμβεί, ποιοι γιατροί εξέτασαν το μωρό και γιατί δεν του έκαναν εισαγωγή.

ΒΙΝΤΕΟ: MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ