Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Λουκάς Αποστολίδης: Τέμπη 2023-2024

Στο βωμό της ανεπάρκειας του κράτους χάθηκαν 57 νέοι της πατρίδας μας. Άσβεστο το φως της μνήμης τους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λουκάς Αποστολίδης: Τέμπη 2023-2024 dikastiko.gr

Βουβός και αβάσταχτος ο πόνος των γονιών. Βαρύ το πένθος του έθνους. Οι μνήμες ανεξίτηλες έχουν καταγραφεί στη συλλογική συνείδηση της Πολιτείας μας.

«Σε αυτό λοιπόν το έγκλημα, που αφορά όχι 57 ανθρώπους, αλλά όλη την κοινωνία, η απόδοση της δικαιοσύνης είναι μονόδρομος», ανέφερε στους εκπροσώπους της Βουλής η τραγική μητέρα κα. Μαρία Καρυστιανού. Η ενιαύσια, αποφράδα ημέρα έφτασε, 28 Φεβρουαρίου 2024. Η Δικαιοσύνη έχει πρωτίστως καθήκον να ρίξει φως παντού. Από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, σε οργανισμούς και πρόσωπα, έως την πολιτική ηγεσία. Να χτυπήσουν στις εκκλησίες οι καμπάνες 57 φορές, όσες και οι ψυχές των νέων. Να καταγραφεί και να παραμένει ανεξίτηλη η μνήμη τους. Να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι κριθούν ένοχοι. Ουδείς πάνω από το νόμο. Γοργά στις αίθουσες των δικαστηρίων για να λαμψει η αλήθεια για όσους έχουν ευθύνες από τα χαμηλά μέχρι τα υψηλά κέντρα αποφάσεων. Στο ενιαύσιο μνημόσυνο των 57 νέων, η Πολιτεία, η Δικαιοσύνη, η Εκκλησία και η Κοινωνία οφείλουν να αποτίσουν φόρο τιμής και μνήμης.

Απέστειλα επιστολή προς τον κο. Πρόεδρο του Εθνικού Κοινοβουλίου, κ. Τασούλα να τιμήσει την 28η Φεβρουαρίου 2024 με φωταγώγηση της Βουλής και να μνημονεύσει τις 57 ψυχές:

  • Ως ελάχιστο φόρο τιμής, εθνικού πένθους και ανεξίτηλης μνήμης.
  • Να σηματοδοτήσει συμβολικά και ουσιαστικά το διαχρονικό χρέος της Πολιτείας να παρέχει Ασφάλεια στους πολίτες.
  • Να σηματοδοτήσει την ενότητα του λαού μας για απόδοση Δικαιοσύνης στο πλαίσιο των αρχών και αξιών του Κράτους Δικαίου.

Απέστειλα επίσης επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Το βράδυ της αποφράδας ημέρας 28 Φεβρουαρίου 2024 να χτυπήσουν 57 φορές οι καμπάνες με επιμνημόσυνη δέηση τουλάχιστον σε κάθε Μητρόπολη. Θρησκευόμενοι και μη θα λάβουν το μήνυμα ότι τιμάμε τους νεκρούς μας. Στο βωμό της ανεπάρκειας του κράτους χάθηκαν 57 νέοι της πατρίδας μας. Άσβεστο το φως της μνήμης τους.

Οι προτάσεις μου, στο Ναό της Δημοκρατίας και στην Εκκλησία της Ελλάδος στοχεύουν στην καρδιά και το νου του κάθε πολίτη αφενός να συναισθανθούμε τον αβάσταχτο πόνο των συγγενών και αφετέρου να διαμορφώσουμε συλλογική συνείδηση ως πολιτεία, ότι η ανθρώπινη αξία δεν έχει ανταλλακτική αξία.

ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. 

ΝΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΤΙ ΟΥΔΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ. 

*Λουκάς Αποστολίδης, Δικηγόρος, πρ. Ανριπρόεδρος της Βουλής

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ