Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Λουκάς Αποστολίδης: Το Αχ…. Βαχ 1,5 εκ. συνταξιούχων δεν έχει τελειωμό!!!

Να ελπίζουμε στην τελευταία Ολ. ΣτΕ στις 3 Ιουνίου να εκδοθεί η απόφαση;  

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λουκάς Αποστολίδης: Το Αχ…. Βαχ 1,5 εκ. συνταξιούχων δεν έχει τελειωμό!!! dikastiko.gr

Αναμένουν από πέρσι τον Ιούνιο να δημοσιευθεί η απόφαση της Ολ. του ΣτΕ που δικάσαμε 10 Ιανουαρίου. Να λάβουν αναδρομικά για επικούρηση και δώρα. Οι πιλοτικές δίκες χάνουν το νόημά τους, όταν δεν εφαρμόζονται από την εκτελεστική εξουσία. Από το 2015, που κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές σε σύνταξη, επικούρηση και δώρα, ακολούθησαν άλλες δύο Ολ. πιλοτικών δικών το 2019 και το 2020 που έκριναν ότι υποχρεούται το Δημόσιο να καταβάλει τα αναδρομικά για την επικούρηση και τα δώρα. Συνεχίσαμε όμως και σε Τρίτη Ολ. ΣτΕ με πιλοτική δίκη για να κριθούν εκ νέου οι αντισυνταγματικότητες που κρίθηκαν από τις προηγούμενες Ολ. του ΣτΕ!!!!!

Και το Αχ Βαχ χιλιάδων εκατοντάδων συνταξιούχων δεν έχει τελειωμό. Δικαιοσύνη και Εκτελεστική εξουσία – Διοίκηση οφείλουνε σεβασμό στην Τρίτη ηλικία. Αξιοπρέπεια και Αναγνώριση προσδοκούν από την Πολιτεία. Αφού το ΣτΕ αργεί τα δικαστήρια ουσίας συνεχίζουν τον Μαραθώνιο εκδίκασης με τεράστιο κόστος και ταλαιπωρία των δικαστών και των συνταξιούχων. Μια σειρά από αποφάσεις άρχισαν να εκδίδονται από το Δ.Π.Α για ΑΤΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.ά.(αριθμ. 4809/22, 4813/22, 12097/21 και 12091/21) και αναμένουμε πάνω από 60 νέες αποφάσεις. 

Μετά από δικαστικό βάσανο χρόνων (2021-2022) τι νόημα έχουν πλέον οι πιλοτικές δίκες όταν δεν επιταχύνουν τη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης και δεν αποσυμφορίζουν τα δικαστήρια; 

Λουκάς Αποστολίδης, Δικηγόρος

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ