Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Δικηγόροι: Ζητούν παράταση έως το τέλος του έτους για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις 120 δόσεις

Θετική η ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για κατάργηση της προθεσμίας στα τέλη Σεπτεμβρίου. Επιμένουμε να υπάρξει νέα πρόβλεψη για ρύθμιση οφειλών, δηλώνει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγόροι: Ζητούν παράταση έως το τέλος του έτους για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις 120 δόσεις

Μία πρώτη ικανοποίηση του αιτήματος θεωρούν οι δικηγόροι την απόφαση του e-ΕΦΚΑ να μην ισχύσει η προθεσμία του τέλους Σεπτεμβρίου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ζητούν παράταση έως το τέλος του έτους για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Όπως αναφέρεται, σε συνέχεια επιστολής του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Δημήτρη Βερβεσού, επιστολής της Επιτροπής Ασφαλιστικού του ΔΣΑ που επισήμανε τα τεχνικά προβλήματα, και συνεχών προφορικών παρεμβάσεών μας, με τις οποίες αναδείχθηκαν καθυστερήσεις και σφάλματα αναρτήσεων των χρεών, ο e-ΕΦΚΑ εξέδωσε Γενικό Έγγραφο για τις σχετικές προθεσμίες.

Σύμφωνα με αυτό ορίζεται πως «όσον αφορά τους οφειλέτες των οποίων οι οφειλές δεν έχουν διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ ή έχει διαβιβαστεί μέρος αυτών ή αυτές βρίσκονται σε στάδιο διόρθωσης από τον e-ΕΦΚΑ, δεν ισχύει η προαναφερόμενη λήξη προθεσμίας (ήτοι 30.9.2021) δεδομένου ότι η μη υπαγωγή στη ρύθμιση εντός της οριζόμενης προθεσμίας δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα. Συνεπώς στις περιπτώσεις αυτές οφειλετών θα δίνεται η δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση, με την υποβολή σχετικής αίτησης μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΚΕΑΟ, μετά το πέρας της 30ης Σεπτεμβρίου 2021, αφού διαβιβαστούν οι οφειλές».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «αυτονόητο είναι πως θέση της Ολομέλειας είναι η παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης της ρύθμισης του ν.4611/2019 μέχρι 31.12.2021 τουλάχιστον για όλους τους ασφαλισμένους, με νομοθετική ρύθμιση και προς αυτήν θα επιμείνουμε».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ