9.000 rapid test στα Δικαστήρια: Πολύ χαμηλός ή σχεδόν μηδενικός δείκτης θετικότητας – Που βρέθηκαν θετικά τέστ

Ως υγειονομικά ασφαλείς ζώνες προβάλλουν τα μεγάλα δικαστήρια της χώρας, την ώρα που την ερχόμενη Δευτέρα πιθανολογείται το άνοιγμά τους - Σχεδόν ανύπαρκτος ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων που εντοπίστηκαν.

NEWSROOM
9.000 rapid test στα Δικαστήρια: Πολύ χαμηλός ή σχεδόν μηδενικός δείκτης θετικότητας – Που βρέθηκαν θετικά τέστ

Σχεδόν μηδενικός ή τουλάχιστον πολύ μικρός είναι ο βαθμός θετικότητας του κορονοϊού στα δικαστήρια της χώρας, με βάση τα αποτελέσματα των rapid test που διενεργήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Ο αριθμός αυτός, μπορεί να αφορά ουσιαστικά δικαστήρια σε ημι-λειτουργία, αλλά είναι προφανώς και ενδεικτικός για την υγειονομική ασφάλεια των χώρων απονομής Δικαιοσύνης, κάτι που αποτελεί τελικά και ένα θετικό δείγμα για την μετάβαση στην επανεκκίνηση των διαδικασιών, εφόσον εισηγηθεί ανάλογα η αρμόδια επιτροπή κατά του κορωνοϊού.

9.000 τεστ

Τα συμπεράσματα προκύπτουν μετά τη διενέργεια των rapid test που εξασφαλίστηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και τους Δικαστικούς Υπαλλήλους στο Πρωτοδικείο και το Εφετείο Αθηνών και Αθηνών και στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο είχε προμηθευτεί 9000 rapid test για όλες τις κόκκινες περιοχές, όπου παρά τη χαμηλή προσέλευση λόγω των ειδικών μέτρων (εκ περιτροπής εργασία, άδειες ειδικού σκοπού) τα αποτελέσματα έδειξαν πολύ χαμηλό ως μηδενικό βαθμό θετικότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΔΥ από τα 1052 test που διενεργήθηκαν, εντοπίστηκαν :

  • δύο κρούσματα στην Εισαγγελία Αθηνών
  •  ένα στο Πρωτοδικείο Πειραιά
  • συνολικά σε τεστ κατά του κορωνοϊού το πρώτο τριήμερο υποβλήθηκαν περισσότεροι από 500 υπάλληλοι και δικαστές στο Πρωτοδικείο Αθηνών και περισσότεροι από 200 άτομα στο Εφετείο.
  • Κανένα θετικό κρούσμα δεν εντοπίστηκε ούτε στο δείγμα 132 ατόμων στα Ανώτατα Δικαστήρια, στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τσιάρας: Πρόσθετα μέτρα

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο Υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε πως εφόσον υπάρξει το «πράσινο φως» από την επιτροπή των λοιμοξιολόγων για την επανεκκίνηση διαδικασιών, το Υπουργείο έχει ήδη προγραμματίσει πρόσθετα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή τους. Σύμφωνα με τον Κώστα Τσιάρα προγραμματίζεται η αστυνομική ενίσχυση των δικαστηρίων για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων καθώς και η προμήθεια του αναγκαίου υγειονομικού υλικού.

Παράλληλα, το Υπουργείο προγραμματίζει πρόσθετα test για τον μήνα Απρίλιο για δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους ενώ εκτός από τα self test κινητοποιούνται συνεργεία του ΕΟΔΥ για test σε όσους εισέρχονται στα δικαστήρια (διαδίκους και δικηγόρους).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ