Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Α. Κούγιας για Τέμπη: Αιχμές για την Εξεταστική – “Θα βοηθήσουμε τη Δικαιοσύνη να οδηγήσει στις φυλακές όλους αυτούς τους εγκληματίες, όσο ψηλά κι αν ευρίσκονται”

Νέα παρέμβαση του συνηγόρου οικογενειών θυμάτων μετά την άσκηση δίωξης κατά δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Hellenic Train. Τι αναφέρει για την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Α. Κούγιας για Τέμπη: Αιχμές για την Εξεταστική – “Θα βοηθήσουμε τη Δικαιοσύνη να οδηγήσει στις φυλακές όλους αυτούς τους εγκληματίες, όσο ψηλά κι αν ευρίσκονται” (eurokinissi)

Σε μία νέα παρέμβαση προχώρησε ο Α. Κούγιας για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, μετά και την ποινική δίωξη που όπως έγραψε και το dikastiko.gr ασκήθηκε σε 2 στελέχη της Hellenic Train, τα οποία κατηγορούνται για τα πλημμελήματα, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή και της απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του νιώθει ανάμεικτα συναισθήματα, διευκρινίζοντας πως «νιώθω αισθήματα χαράς, γιατί δικαιώνομαι για τη στήριξη που παρείχα στον έντιμο αυτό Δικαστή, όταν κάποιοι δυστυχώς συνάδελφοί μου προσπαθούσαν να αμφισβητήσουν το πάθος του για την απονομή της Δικαιοσύνης και την υποδειγματική τιμωρία των ενόχων».

Προσθέτει όμως πως «νιώθω συναισθήματα λύπης και απογοητεύσεως γιατί δικαιώνομαι, όταν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει και επέτυχαν να συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής γι’ αυτό το τραγικό δυστύχημα, πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη, ισχυριζόμενος τότε με δημόσια ανακοίνωσή μου, ότι το μόνο το οποίο θα πετύχουν είναι η πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος να εκδώσει απαλλακτικό πόρισμα για τα πολιτικά πρόσωπα, αφού και τότε που επήλθε η τραγωδία αλλά και τώρα, την Ελλάδα κυβερνά η ίδια κυβέρνηση».

Κούγιας για Τέμπη: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ποινικολόγου

Όπως είναι γνωστό, εκπροσωπώ, μαζί με τους συνεργάτες του γραφείου μου, 19 οικογένειες θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους από κακουργηματικές συμπεριφορές πολιτικών προσώπων και στελεχών του Υπουργείου Συγκοινωνιών, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στελεχών της HELLENIC TRAIN, από τις οποίες συνολικώς έχασαν τη ζωή τους, 57 αθώα θύματα, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Σήμερα, νιώθω ανάμικτα συναισθήματα :

1.Νιώθω αισθήματα χαράς, γιατί δικαιώνομαι για τη στήριξη που παρείχα στον έντιμο αυτό Δικαστή, όταν κάποιοι δυστυχώς συνάδελφοί μου προσπαθούσαν να αμφισβητήσουν το πάθος του για την απονομή της Δικαιοσύνης και την υποδειγματική τιμωρία των ενόχων.

2.Νιώθω συναισθήματα λύπης και απογοητεύσεως γιατί δικαιώνομαι, όταν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει και επέτυχαν να συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής γι’ αυτό το τραγικό δυστύχημα, πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη, ισχυριζόμενος τότε με δημόσια ανακοίνωσή μου, ότι το μόνο το οποίο θα πετύχουν είναι η πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος να εκδώσει απαλλακτικό πόρισμα για τα πολιτικά πρόσωπα, αφού και τότε που επήλθε η τραγωδία αλλά και τώρα, την Ελλάδα κυβερνά η ίδια κυβέρνηση.

Εν πάση περιπτώσει, η ακούραστη προσπάθεια του κ. Εφέτη Ανακριτή, έχει ήδη οδηγήσει στη θέση του κατηγορουμένου 33 φυσικά πρόσωπα και να είναι σίγουροι οι συγγενείς των θυμάτων ότι και με τη βοήθεια τη δική μου και τη βοήθεια των εκλεκτών συναδέλφων που εκπροσωπούμε τις οικογένειες των 57 θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους και τις οικογένειες των δεκάδων τραυματιών, ότι όλοι μαζί και συνεργαζόμενοι με αδέκαστους Δικαστές και Εισαγγελείς θα βοηθήσουμε τη Δικαιοσύνη να οδηγήσει στις φυλακές όλους αυτούς τους εγκληματίες, όσο ψηλά κι αν ευρίσκονται, από όσους ισχυρούς κι αν προστατεύονται, ώστε να δικαιωθούν τα θύματα και οι οικογένειές τους.

Αθήνα, 22/2/2024

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Αλέξιος Χ. Κούγιας

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ