Τέλος στην εξεταστική για Τέμπη: Στις 11 Μαρτίου το πόρισμα – “Δεν συμμετείχα σε καμιά σύσκεψη πλην αυτών στο Νοσοκομείο Λάρισας” κατέθεσε ο πρώην υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, εν μέσω μαζικών αποχωρήσεων από την Επιτροπή των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που ζητούσαν παράταση για κλήση νέων μαρτύρων και φτάσει η δικογραφία από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέλος στην εξεταστική για Τέμπη: Στις 11 Μαρτίου το πόρισμα – “Δεν συμμετείχα σε καμιά σύσκεψη πλην αυτών στο Νοσοκομείο Λάρισας” κατέθεσε ο πρώην υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τέλος στην Εξεταστική για τα Τέμπη, καθώς μετά την κατάθεση του πρώην υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, αναφέρθηκε πως ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της και στις 11 Μαρτίου θα εκδοθεί το πόρισμά της, ενώ τα κόμματα θα πρέπει να καταθέσουν έως τις 8 Μαρτίου τα δικά τους πορίσματα.

Είχε προηγηθεί σφοδρή αντιπαράθεση με ντόμινο αποχωρήσεων κομμάτων της αντιπολίτευσης, που κατήγγειλαν την κυβερνητική πλειοψηφία για απόπειρα συγκάλυψης, αντιδρώντας στην εσπευσμένη ολοκλήρωση των εργασιών χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη τα αιτήματα για κλήσεις μαρτύρων, αλλά κυρίως χωρίς να αναμένει και τη δικογραφία από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας από την οποία ενδέχεται να προκύπτουν ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Ειδικότερα, όπως έγραψε το dikastiko.gr ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Σπαρτιάτες δήλωσαν πως αποχωρούν, ενώ στη συνεδρίαση παρέμειναν εκτός της κυβερνητικής πλειοψηφίας μόνον ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας.

Τέλος στην Εξεταστική για Τέμπη: «Δεν έχουν να συνεισφέρουν τίποτα μάρτυρες που είναι κομματικά στελέχη»

Όπως είπε ο εισηγητής της πλειοψηφίας, Ι. Φωτήλας, σύμφωνα με το ertnews.gr “η επιτροπή εξέτασε μάρτυρες από όλες τις κατηγορίες και έδωσε τη μεγαλύτερη άνεση χρόνου, από κάθε εξεταστική επιτροπή την τελευταία πενταετία”. Απαντώντας μάλιστα σε αιτήματα της αντιπολίτευσης για διεύρυνση του καταλόγου των μαρτύρων, είπε ότι “δεν έχουν να συνεισφέρουν τίποτα μάρτυρες που είναι κομματικά στελέχη, συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων οργάνων, όταν έχουν έρθει συνδικαλιστές από τα δευτεροβάθμια όργανα, μάρτυρες που είναι «δεξιά χέρια» διευθυνόντων συμβούλων τους οποίους αποφασίσαμε να στείλουμε στη δικαιοσύνη για ψευδορκία, και μάρτυρες που περιφέρονται σε κανάλια”.

Τέλος στην Εξεταστική για Τέμπη

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο κ. Φωτήλας τόνισε ότι από την επιτροπή αναδείχθηκαν τα εξής:

-η σημασία του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας από όλους του μάρτυρες ανεξαιρέτως,

-η σημασία του ανθρώπινου παράγοντα, όχι μόνο για την επέλευση ατυχήματος αλλά και στη λειτουργία των συστημάτων

-η ανεπάρκεια της επιχείρησης (ΗΤ) στην επίβλεψη της ιατρικής και επαγγελματικής επάρκειας των μηχανοδηγών και

-η ανεπάρκεια της επιβλέπουσας Αρχής.

Ο ίδιος εμφανίστηκε κατηγορηματικός πως “η εξεταστική επιτροπή έκανε το χρέος της, άκουσε και συνέλεξε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για ένα σοβαρό και αξιόπιστο πόρισμα και, σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάμε ότι η υπόθεση αυτή είναι ανοιχτή τόσο στην ποινική δικαιοσύνη όσο και στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη. [..] Μήπως έπρεπε να περιμένουμε τις αμετάκλητες αποφάσεις της Δικαιοσύνης, και να κρατάμε την επιτροπή ανοιχτή, για να κάνουμε εμπόριο πόνου; Γιατί αυτό πραγματικά επιθυμούν κάποιοι..” είπε ο κ. Φωτήλας, που έκανε λόγο για πολιτική εκμετάλλευση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης: Αναβίωσαν καταστάσεις που θυμίζουν ημέρες «πάνω και κάτω πλατείας» είπε ο κ. Φωτήλας.

Η κατάθεση Πλεύρη: «Δεν συμμετείχα σε καμιά σύσκεψη πλην αυτών στο Νοσοκομείο Λάρισας»

Σε δήλωση για μία συμμετοχή σε καμία σύσκεψη πλην όσων έγιναν στο νοσοκομείο Λάρισας προχώρησε ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Πλεύρης επέστρεψε από τη Λάρισα το απόγευμα της 1ης Μαρτίου και την επομένη συγκροτήθηκε ένα κυβερνητικό κλιμάκιο “στο οποίο δεν ήμουν μέλος”.

Ο κ. Τριαντόπουλος ήταν επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου και (μετείχαν) μία σειρά από γενικοί γραμματείς. Επειδή φαντάζομαι ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιοι συγγενείς έχουν ζητήσει να διερευνηθεί τυχόν δική μου εμπλοκή, (επισημαίνω) ότι δεν συμμετείχα σε καμιά σύσκεψη, εκτός Νοσοκομείου. Δηλαδή, εγώ δεν έφυγα από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, και όποια σύσκεψη έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο με συναρμόδιους ήταν αποκλειστικά και μόνο για την ταυτοποίηση των θεμάτων και για την κατάσταση των νοσηλευόμενων” είπε ο κ. Πλεύρης.

“Δεν ήμουν σε συζητήσεις σχετικές με παρεμβάσεις στο πεδίο ή την απομάκρυνση αμαξοστοιχιών” ανέφερε και πρόσθεσε: “Όχι απλά δεν έχω πάρει μέρος σε καμιά απόφαση που να σχετίζεται με παρεμβάσεις που μπορεί να υπήρχαν στο πεδίο ή παρεμβάσεις για απομάκρυνση αμαξοστοιχιών, δεν ήμουν ούτε σε συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα”.

Παράλληλα, σημείωσε πως “με τον κ. Τριαντόπουλο δεν έχω συνυπάρξει στη Λάρισα. Εγώ έφυγα την 1 Μαρτίου από τη Λάρισα, ενώ ο κος Τριαντόπουλος και το κλιμάκιο ανεβαίνει στις 2 Μαρτίου. Με τον περιφερειάρχη, τον κ. Αγοραστό, οι όποιες συνεννοήσεις μου περιορίστηκαν αποκλειστικά και μόνο στο να μπορούν οι συγγενείς που είχαν έρθει στο νοσοκομείο και ήταν από άλλες περιοχές να βρούμε ξενοδοχεία για να μπορέσουν να μείνουν, καθώς επίσης και στο σκέλος, δυστυχώς, το πως θα παραδοθούν οι σοροί και τα μέλη, μέσω του γραφείου τελετών, στους συγγενείς”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ