Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Αίρεται με βούλευμα το απόρρητο των επικοινωνιών του Δημήτρη Λιγνάδη

Έγινε δεκτό το αίτημα της ανακρίτριας και της πολιτικής αγωγής για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Δημήτρη Λιγνάδη για το κινητό του τηλέφωνο και όσα κατασχέθηκαν στην αποθήκη και στο σπίτι του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αίρεται με βούλευμα το απόρρητο των επικοινωνιών του Δημήτρη Λιγνάδη
Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφασίστηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Δημήτρη Λιγνάδη.
Η απόφαση αφορά στο κινητό του τηλέφωνο, και όσα κατασχέθηκαν στην αποθήκη και σπίτι του, ώστε να ανακτηθούν και να αναλυθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία που αφορούν μηνύματα, ηχογραφημένα μηνύματα και συνομιλίες, φωτογραφίες, email, επικοινωνία μέσω social media, αλλά και όσα στοιχεία έχει αποθηκευμένα στο i cloud του.
Την ίδια στιγμή, όπως έγινε ήδη γνωστό, απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης της 19ης ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση του γνωστού σκηνοθέτη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστές «είδαν» πρόθεση του κατηγορουμένου στο να εμποδίσει την έρευνα.
«Οι εκφράσεις του συνηγόρου του κατηγορουμένου κατά την επίσκεψη του στο γραφείο της ανακρίτριας, έτσι όπως προκύπτουν από τις αναφορές που ο ίδιος ο δικηγόρος κατέθεσε, καταδεικνύουν πρόθεση του κατηγορουμένου να παρακωλύσουν την ανακριτική διαδικασία και να εκφοβίσουν την ανακρίτρια ώστε να απέχει από το χειρισμό της υπόθεσης. Οι αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος της στον Αρειο Πάγο και στον επιθεωρητή και οι υποδείξεις με επιτακτικό τρόπο στην ανακρίτρια καταδεικνύουν ότι θέλουν η ανάκριση να διενεργηθεί έτσι όπως επιθυμούν» φέρεται να εξηγούν οι δικαστές στο σκεπτικό του βουλεύματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ