Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

«Ξεπαγώνει» η έρευνα για τον Λιγνάδη – Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας

 Απόλυτα σύννομες έκρινε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών τις ενέργειες της ανακρίτριας. Δεν δέχθηκε το αίτημα εξαίρεσής της, δεν προέκυψαν ενδείξεις μεροληψίας όπως αναφέρεται.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Ξεπαγώνει» η έρευνα για τον Λιγνάδη – Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας

Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλλει ο Δημήτρης Λιγνάδης σε βάρος της 19ης ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση σε βάρος του για βιασμούς ανηλίκων.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Γιάννη Πιέρρου, κρίνοντας πως όλες οι ενέργειες της δικαστικής λειτουργού ήταν σύννομες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι ο τρόπος που διευθύνεται η διαδικασία με την υποβολή ερωτήσεων σε μάρτυρες και κατηγορούμενους δεν μπορεί από μόνος του να θεμελιώσει λόγο εξαίρεσης, παρά μόνο αν συνδυάζεται με σαφείς ενδείξεις μεροληψίας κάτι που στην προκειμένη περίπτωση, όπως κρίθηκε, δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο της δικογραφίας.

Πρακτικά αυτό συνεπάγεται και την άρση της προσωρινής «εμπλοκής» που όπως είχε γράψει το dikastiko.gr προέκυψε στην ανάκριση που διενεργείται για την υπόθεση Λιγνάδη. Ειδικότερα, μετά το αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας, όλες οι έρευνες είχαν παγώσει μέχρι να δοθεί απάντηση σε αυτό. Συγκεκριμένα, η ανακρίτρια δεν μπορούσε να προχωρήσει σε άλλες ανακριτικές πράξεις, που αφορούν τους δύο βιασμούς για τους οποίους έχει προφυλακιστεί ο σκηνοθέτης.

Σημειώνεται ότι, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για άσκηση και νέας δίωξης για το αδίκημα του βιασμού από την εισαγγελία της Αθήνας, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική έρευνα που είχε ως αντικείμενο την τρίτη μήνυση για το συγκεκριμένο αδίκημα που κατατέθηκε εις βάρος του και βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα που θα κληθεί να αποφασίσει την άσκηση δίωξης ή μη.

Σημειώνεται, ότι μηνυτής είναι Έλληνας που δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο και φέρεται να υποστηρίζει ότι ο γνωστός σκηνοθέτης ηθοποιός τον βίασε στο σπίτι του το 2018. 

Στο μικροσκόπιο, εξάλλου, της ανακρίτριας βρισκόταν ήδη σύμφωνα με πληροφορίες και 4η καταγγελία από έναν 24χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να έχει καταγγείλει βιασμό πριν από 7 χρόνια, όταν βρισκόταν σε ηλικία 17 ετών  από τον γνωστό σκηνοθέτη.

Την καταγγελία θα συνεχίσει να ερευνά η 19η ανακρίτρια προκειμένου να καθορίσει εντός των επόμενων ημερών τις περαιτέρω κινήσεις της.

Η τυπική διαδικασία θέλει την ανακρίτρια να στέλνει την συγκεκριμένη κατάθεση στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα και άσκηση δίωξης, εάν το κρίνει ο εισαγγελέας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ