Κυριακή 02 Απριλίου 2023

Απάντηση Οικονόμου στα πυρά ΣΥΡΙΖΑ: “Η Ελλάδα θα παραμείνει κράτος δικαίου”

Η χώρα έχει θεσμούς, νόμους και κανόνες», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απάντηση Οικονόμου στα πυρά ΣΥΡΙΖΑ: “Η Ελλάδα θα παραμείνει κράτος δικαίου” eurokinissi

Απαντήσεις στα ερωτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή και τις νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση υποκλοπών για την παρακολούθηση των κινητών του Γιώργου Κύρτσου και του Τάσου Τέλλογλου από την ΕΥΠ, επιχείρησε να δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως «σταθερή και καθαρή θέση μας είναι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε, με την αμέριστη συνδρομή των δημοσίων αρχών, έχει αναλάβει ήδη τη διερεύνηση για τα λογισμικά παρακολούθησης και ζητημάτων που άπτονται της λειτουργίας της ΕΥΠ. Η χώρα έχει θεσμούς, νόμους και κανόνες».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «η αλήθεια θα λάμψει και οι όποιες ευθύνες θα αποδοθούν δικαίως μόνο εάν τηρηθούν ευλαβικά οι νόμιμες διαδικασίες. Κι αυτό είναι ευθύνη όλων των θεσμικών οργάνων. Η λεγόμενη “πολιτική διαχείριση” θεμάτων της δικαιοσύνης και η καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της, είναι το πρώτο βήμα της εκτροπής και της παραθεσμικότητας, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλούσιο παρελθόν. Η Ελλάδα θα παραμείνει κράτος δικαίου, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των νοσταλγών του ολοκληρωτισμού».

Υπόθεση υποκλοπών

eurokinissi

ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση υποκλοπών: Ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της εκτροπής Μητσοτάκη

«Η δημοκρατική εκτροπή που επιχειρεί ο κος Μητσοτάκης δεν έχει τέλος», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην οποία επισημαίνεται ότι «σύμφωνα με την αποκάλυψη του ευρωπαϊκού ιστοτόπου Euractiv, κλιμάκιο της ΑΔΑΕ σε έρευνά του στην Cosmote διαπίστωσε χθες ότι έχουν τεθεί σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ τα κινητά τηλέφωνα των κ. Κύρτσου και κ. Τέλλογλου».

“Μετά την επιβεβαιωμένη παρακολούθηση Χατζηδάκη, πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της εκτροπής Μητσοτάκη, που οφείλει επιτέλους να απαντήσει στον ελληνικό λαό, χωρίς να το βάζει στα πόδια όπως τη περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο, διαπιστωμένα πλέον, παρακολουθούσε έναν ακόμη ευρωβουλευτή και έναν ακόμη δημοσιογράφο;”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας πως “απαντήσεις ωστόσο οφείλουν και οι ταγοί της Δικαιοσύνης”.

“Γιατί και πόσες φορές η Εισαγγελέας της ΕΥΠ, κα Βλάχου υπέγραψε τις διατάξεις παρακολούθησης; Πως είναι δυνατόν η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αντί να σπεύδει η ίδια για έρευνα στους παρόχους, να φέρεται να εμποδίζει την έρευνα από την συνταγματικά αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή; Αναμένουμε απαντήσεις”, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών.

ΣΥΡΙΖΑ για Υποκλοπές ΕΥΠ

unsplash

Cosmote: Δεν παρεμποδίστηκε το έργο της ΑΔΑΕ

“Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αναφέρονται στην COSMOTE και σε σχετικό έλεγχο της ΑΔΑΕ, η εταιρεία διευκρινίζει ότι δεν ισχύει σε καμία περίπτωση ότι παρεμποδίστηκε το έργο της Αρχής, ούτε ότι αμφισβητήθηκε η αρμοδιότητά της. Η COSMOTE εξέφρασε προβληματισμό για την διαδικασία του ελέγχου, καθώς ο σχετικός νόμος έχει αλλάξει πρόσφατα. Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος προχώρησε απρόσκοπτα και συνεχίζεται.Η COSMOTE συνεργάζεται πάντα με όλες τις αρμόδιες Αρχές σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους” αναφέρει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ