Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Απόφαση Φλωρίδη: Οι νέοι τακτικοί ανακριτές και δικαστές- ανακριτές ανηλίκων – ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, μετά από τη σχετική πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απόφαση Φλωρίδη: Οι νέοι τακτικοί ανακριτές και δικαστές- ανακριτές ανηλίκων – ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ freepik

Αέρας… ανανέωσης με την απόφαση Φλωρίδη για τους τακτικούς ανακριτές και δικαστές- ανακριτές ανηλίκων, καθώς δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα για όσους θα αναλάβουν πλέον καθήκοντα στον ευαίσθητο στον ευαίσθητο χειρισμό αυτών των υποθέσεων.

Απόφαση Φλωρίδη για τακτικούς ανακριτές

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η δημοσίευση του Π.Δ. στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έγινε μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη. Στην απόφαση προβλέπεται πως:

Α. Ορίζονται τακτικοί ανακριτές για μία τριετία, ως ακολούθως:

 1. Στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνης, ο Πρωτοδίκης ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣτου Παναγή σε αντικατάσταση της Πρωτοδίκη ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΚΙΝΟΥ του Νικηφόρου, λόγω λήξης της θητείας της.
 2. Στο Πρωτοδικείο Αγρινίου, η Πρωτοδίκης ΕΛΕΝΗ ΚΟΛΟΒΟΥτου Κωνσταντίνου σε αντικατάσταση της Πρωτοδίκη ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ του Κωνσταντίνου, η οποία μετατέθηκε στο Πρωτοδικείο Πατρών.
 3. Στο Πρωτοδικείο Λαμίας, ο Πρωτοδίκης ΜΑΡΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣτου Δημητρίου, σε αντικατάσταση της Πρωτοδίκη ΕΛΕΝΗΣ ΚΗΡΟΠΛΑΣΤΗ του Βασιλείου, η οποία μετατέθηκε στο Πρωτοδικείο Καστοριάς.
 4. Στο Πρωτοδικείο Ρόδου, ο Πρωτοδίκης ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣτου Κωνσταντίνου σε αντικατάσταση του Πρωτοδίκη ΟΡΕΣΤΗ ΤΟΠΑΛΙΔΗ του Συμεών, ο οποίος μετατέθηκε στο Πρωτοδικείο Λασιθίου.
 5. Στο Πρωτοδικείο Τριπόλεως, η Πρωτοδίκης ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΗΤΑΚΗτου Γεωργίου σε αντικατάσταση του Πρωτοδίκη ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΡΓΙΑΛΙΩΤΗ του Θεοφάνη, ο οποίος μετατέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
 6. Στο Πρωτοδικείο Καλαβρύτων, ο Πρωτοδίκης ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣτου Σπυρίδωνος, σε αντικατάσταση της Πρωτοδίκη ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ του Δημητρίου, λόγω λήξης της θητείας της.
 7. Στο Πρωτοδικείο Σύρου, ο Πρωτοδίκης ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΑΛΙΚΕΝΤΖΟΣτου Γεωργίου σε αντικατάσταση της Πρωτοδίκη ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΤΑΠΕΙΝΟΠΟΥΛΟΥ του Αιμιλίου, λόγω λήξης της θητείας της.
 8. Στο Πρωτοδικείο Ευρυτανίας, η Πρωτοδίκης ΑΝΤΩΝΙΑ ΣΟΥΡΛΙΓΚΑτου Βασιλείου, σε αντικατάσταση του Πρωτοδίκη ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΥ του Κωνσταντίνου, λόγω λήξης της θητείας του.

Παράλληλα, αναφέρεται πως ανανεώνεται για δύο (2) ακόμα έτη η θητεία του Πρωτοδίκη ΣΠΥΡΟΥ ΤΟΥΡΝΑΒΙΤΗ του Παναγιώτη, ως Τακτικού Ανακριτή, στο Πρωτοδικείο Πρέβεζας.

Απόφαση Φλωρίδη για τακτικούς ανακριτές και δικαστές- ανακριτές ανηλίκων: Ποιοι αναλαμβάνουν ανακριτές για μία τριετία

Με το ίδιος Π.Δ. ορίζονται ανακριτές ανηλίκων για μία τριετία οι ακόλουθοι:

 1. Στο Πρωτοδικείο Λαμίας, ο Πρωτοδίκης ΜΑΡΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣτου Δημητρίου σε αντικατάσταση του Πρωτοδίκη ΕΛΕΝΗΣ ΚΗΡΟΠΛΑΣΤΗ του Βασιλείου, η οποία μετατέθηκε στο Πρωτοδικείο Καστοριάς.
 2. Στο Εφετείο Ευβοίας, η Εφέτης ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΤΕΝΑτου Νικολάου, σε αντικατάσταση του Εφέτη ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΤΑΗ του Ευαγγέλου, ο οποίος μετατέθηκε στο Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Προβλέπεται επίσης η τοποθέτηση ως αναπληρώτριας ανακρίτριας ανηλίκων για μία τριετία, στο Εφετείο Ευβοίας, της Εφέτη ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ του Αναστασίου.

Οι τακτικοί δικαστές ανηλίκων για τα επόμενα δύο χρόνια

Σύμφωνα με την απόφαση ορίζονται τακτικοί δικαστές ανηλίκων για μία διετία, ως ακολούθως:

 1. Στο Εφετείο Ευβοίας, η Εφέτης ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΟΖΝΟΥτου Κωνσταντίνου σε αντικατάσταση του Εφέτη ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΣΙΡΩΝΗ του Χρήστου, ο οποίος μετατέθηκε στο Εφετείο Αθηνών.
 2. Στο Πρωτοδικείο Ρόδου, η Πρόεδρος Πρωτοδικών ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΣΟΛΑΚΗτου Σταύρου σε αντικατάσταση της Προέδρου Πρωτοδικών ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΛΑΦΑΡΑ του Δημητρίου, η οποία μετατέθηκε στο Πρωτοδικείο Κοζάνης.
 3. Στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ο Πρωτοδίκης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣτου Δημητρίου.
 4. Στο Εφετείο Αθηνών, η Πρόεδρος Εφετών ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥτου Αγγέλου σε αντικατάσταση της Προέδρου Εφετών ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ του Χαραλάμπους λόγω λήξης της θητείας της.
 5. Στο Εφετείο Λάρισας, η Εφέτης ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΛΕΤΣΙΟΥτου Αγγέλου σε αντικατάσταση της Εφέτη ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ του Γρηγορίου, λόγω λήξης της θητείας της.

Ποιοι θα είναι οι αναπληρωτές δικαστές ανηλίκων

Ορίζονται επίσης αναπληρωτές δικαστές ανηλίκων για μία διετία, ως ακολούθως:

 1. Στο Εφετείο Ευβοίας, η Εφέτης ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥτου Αναστασίου, σε αντικατάσταση της Εφέτη ΜΑΓΚΛΑΡΗ ΕΥΓΕΝΙΑΣ του Ιωάννη, η οποία μετατέθηκε στο Εφετείο Αθηνών.
 2. Στο Πρωτοδικείο Ρόδου, ο Πρωτοδίκης ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣτου Κωνσταντίνου σε αντικατάσταση του Πρωτοδίκη ΟΡΕΣΤΗ ΤΟΠΑΛΙΔΗ του Συμεών, ο οποίος μετατέθηκε στο Πρωτοδικείο Λασιθίου.
 3. Στο Εφετείο Αθηνών, η Πρόεδρος Εφετών ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΛΑΧΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥτου Παναγιώτη σε αντικατάσταση της Προέδρου Εφετών ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΤΖΙΜΑ του Δημητρίου λόγω λήξης της θητείας της.
 4. Στο Πρωτοδικείο Γρεβενών, ο Πρωτοδίκης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΡΕΤΤΑΣτου Γεωργίου σε αντικατάσταση της Πρωτοδίκη ΕΛΕΝΗΣ – ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ του Λαζάρου λόγω λήξης της θητείας της.

Το ίδιο ΦΕΚ προβλέπει επίσης και την ανανέωση για δύο ακόμα έτη της θητείας της Εφέτη ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ του Κωνσταντίνου, ως Αναπληρώτριας Δικαστή Ανηλίκων, στο Εφετείο Λάρισας.

Δείτε το ΦΕΚ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ