Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Εμβολιαστείτε για ασφαλή δικαστήρια – Οι συστάσεις της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων

Την ανάγκη να προχωρήσουν οι δικηγόροι στον εμβολιασμό τους επισημαίνει η Ολομέλεια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εμβολιαστείτε για ασφαλή δικαστήρια – Οι συστάσεις της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων

Αλλεπάλληλα αιτήματα έχουν καταθέσει προς την κυβέρνηση οι δικηγόροι για την επανέναρξη της λειτουργίας των δικαστηρίων, όπως καταγράφηκε στην τελευταία απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

«Η άμεση και πλήρης λειτουργία της Δικαιοσύνης με όρους υγειονομικής και δικονομικής ασφάλειας αποτελεί πάγια θέση του δικηγορικού σώματος, καθώς η Δικαιοσύνη αποτελεί βασική λειτουργία της Πολιτείας και πυλώνα του κράτους δικαίου. Δεν νοείται αναστολή της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, πολλώ δε μάλλον, όταν κλάδοι της οικονομίας επαναλειτουργούν. Η λειτουργία των Δικαστηρίων δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως παρακολούθημα της εστίασης, του λιανεμπορίου ή του τουρισμού» ανέφεραν στην τελευταία τους απόφαση. ανεπιθύμητες παρενέργειες των εμβολίων

Ωστόσο, η Ολομέλεια απευθύνει ισχυρές συστάσεις προς όλους τους δικηγόρους να προχωρήσουν σε εμβολιασμό, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος νόσησης από τον κορονοϊό με την επαναλειτουργία των δικαστηρίων.

«Η ασφαλής λειτουργία των δικαστηρίων επιβάλει τον εμβολιασμό όλων των παραγόντων της Δικαιοσύνης (δικηγόρων, δικαστών, δικαστικών υπαλλήλων) και την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών και άλλων μέτρων (rapid tests, self-test, μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά υγρά , παρουσία αστυνομικής δύναμης κ.λπ)» σημειώνει.

Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων

Και προσθέτει: «Με δεδομένο ότι πλέον είναι δυνατός ο προγραμματισμός του εμβολιασμού όλων σχεδόν των ηλικιακών ομάδων, η Ολομέλεια προβαίνει σε ισχυρή σύσταση προς όλους τους συναδέλφους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ