Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των δικαστηρίων στις 10 Μαΐου

Η πρόταση στην οποία έχει καταλήξει το Υπουργείο είναι ένα λελογισμένο άνοιγμα δραστηριοτήτων που θα επανεκκινήσει τα δικαστήρια, αλλά απομένει το πράσινο φως της Επιτροπής

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των δικαστηρίων στις 10 Μαΐου

Στο τραπέζι της συνεδρίασης των ειδικών έχει πέσει από το μεσημέρι το θέμα του ανοίγματος των δικαστηρίων της χώρας που παραμένουν ουσιαστικά σε μερική ή ολική αναστολή εργασιών εδώ και 14 μήνες.

Με δεδομένο πως οι βασικοί οικονομικοί πυλώνες, δηλαδή το λιανεμπόριο και η εστίαση ξεκίνησαν, οι παράγοντες της Δικαιοσύνης (κυρίως οι δικηγόροι που έχουν υποστεί οικονομική αφαίμαξη) αξιώνουν πλέον την επαναλειτουργία της Δικαιοσύνης. ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Αυτό άλλωστε είχε τεθεί και στη σύσκεψη που έγινε τέλος Απριλίου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όπου σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκε ένα περίγραμμα:

-Μεγάλο άνοιγμα στα Διοικητικά και Αστικά Δικαστήρια, στο οποίο συμφώνησαν σχεδόν όλοι, υπουργείο, δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι (οι δικηγόροι ούτως ή άλλως μάχονται εδώ και καιρό και ζητούν πλήρες άνοιγμα)

-Μερικό άνοιγμα στα Ποινικά Δικαστήρια με επανεξέταση για επιπλέον δραστηριότητες σε 10-15 μέρες. Εδώ από τους δικηγόρους τέθηκε το πλήρες άνοιγμα των ποινικών και συμφώνησαν και κάποιες διοικήσεις δικαστηρίων. Άλλες όμως όχι. Η πλάστιγγα κλείνει όπως φαίνεται στο μερικό άνοιγμα.

Το ερώτημα

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι τι θα απαντήσει σήμερα η Επιτροπή των ειδικών με δεδομένο πως το Υπουργείο εισηγείται όπως φαίνεται την επανεκκίνηση περισσότερων διαδικασιών. Με δεδομένο βέβαια πως το άνοιγμα ουσιαστικά είχε «ξαναποφασιστεί» και προ μηνός αλλά τελικά δεν έγινε (κυρίως λόγω αντιδράσεων δικαστών) όλοι κρατούν ακόμα μικρό καλάθι.

Ένα είναι σίγουρο: Πως το Υπουργείο δεσμεύθηκε ότι θα ενημερώσει επισήμως σήμερα τι θα γίνει από την Δευτέρα, άλλωστε οι δικηγόροι προανήγγειλαν ότι σε περίπτωση μη έγκαιρης ενημέρωσης (βλ. ΚΥΑ Σαββατοκύριακου) θα πάνε σε κινητοποιήσεις. Σε κάθε περίπτωση οι συντονιστική των δικηγόρων θα είναι σε συνεδρίαση για να αποφασίσει είτε επι ενδεχόμενης μη έγκαιρης ενημέρωσης είτε για το περιεχόμενο αυτής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ