Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Αρχίζει η εκπαίδευση δικηγόρων από τον e-ΕΦΚΑ για συμμετοχή στην απονομή συντάξεων

Από Δευτέρα 26 Ιουλίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Στον 1ο κύκλο εκπαίδευσης θα συμμετέχουν 90 δικηγόροι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αρχίζει η εκπαίδευση δικηγόρων από τον e-ΕΦΚΑ για συμμετοχή στην απονομή συντάξεων

Ξεκινάνε οι διαδικασίες για την εκπαίδευση δικηγόρων, που θα λάβουν πιστοποίηση από τον e-ΕΦΚΑ ώστε να ενταχθούν στο σχετικό μητρώο και να συμμετάσχουν στην απονομή συντάξεων για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), ο e-ΕΦΚΑ εξέδωσε πρόσκληση με την οποία καλούνται δικηγόροι και λογιστές – φοροτεχνικοί να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους προκειμένου να συμμετάσχουν στον 1ο κύκλο εκπαίδευσης – πιστοποίησης ώστε στη συνέχεια, μετά τη διενέργεια εξετάσεων να ενταχθούν στο ειδικό μητρώο πιστοποιημένων επαγγελματιών που τηρείται στον e-ΕΦΚΑ. Απονομή συντάξεων: Αρχίζει η εκπαίδευση δικηγόρων από τον e-ΕΦΚΑ

Ο αριθμός των δικηγόρων, στον 1ο κύκλο εκπαίδευσης, ανέρχεται σε 90 και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά το αίτημά τους, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος (portal.olomeleia.gr), κατά το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 26-7-2021 και ώρα 18:00 έως και την Παρασκευή 30-7-2021 και ώρα 24:00.

Επισημαίνεται ότι στα αιτήματα θα τηρείται σειρά χρονικής προτεραιότητας, ανά νομό. Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτημάτων υπερβεί τον ανώτατο αριθμό των δικηγόρων, που μπορούν να συμμετάσχουν στον 1ο κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης, τα αιτήματα αυτά θα ισχύουν αυτοδικαίως και για τον επόμενο διαθέσιμο κύκλο.

Απονομή συντάξεων: Αρχίζει η εκπαίδευση δικηγόρων από τον e-ΕΦΚΑ

Δυνατότητα υποβολής αιτήματος έχουν τα μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας με 3ετή τουλάχιστον άσκηση δικηγορίας.

Στο αίτημά τους οι δικηγόροι πρέπει να καταχωρίζουν:

α) τα στοιχεία επικοινωνίας τους (ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο, email), τα οποία και θα αναγράφονται στο μητρώο πιστοποιημένων επαγγελματιών μετά την επιτυχή πιστοποίησή τους,

β) τον ΑΦΜ,

γ) τον ΑΜΚΑ και

δ) Τραπεζικό Λογαριασμό τους, με αριθμό IBAN, στον οποίο θα εμφανίζονται ως πρώτοι δικαιούχοι. Απονομή συντάξεων: Αρχίζει η εκπαίδευση δικηγόρων από τον e-ΕΦΚΑ

Οι προϋποθέσεις, οι κανόνες διαδικασίας και τα λοιπά θέματα για την πιστοποίηση επαγγελματιών για την εφαρμογή του άρθρου 255 του ν. 4798/2021 καθορίζονται στην με αριθμ. οικ. 45891/2.7.2021 απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ΦΕΚ 2954 Β).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ