Σάββατο 15 Μαϊου 2021

Άρειος Πάγος: Η τηλεκπαίδευση «μετράει» στις ποινές κρατουμένων

Συνυπολογίζονται οι ημέρες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας στις ποινές των κρατουμένων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άρειος Πάγος: Η τηλεκπαίδευση «μετράει» στις ποινές κρατουμένων

Πράσινο φως για τον ευεργετικό υπολογισμό στις ποινές των ημερών που οι κρατούμενοι παρακολουθούν μέσω τηλεκπαίδευσης τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας έδωσε ο Άρειος Πάγος με γνωμοδότησή του μετά από ερώτημα της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Ο ευεργετικός υπολογισμός των ημερών εκτιόμενης ποινής των κρατουμένων εκπαιδευομένων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας πρέπει να περιλαμβάνει και τις ημέρες κατά τις οποίες, εξαιτίας των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού COVID-19, η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιείται όχι με δια ζώσης μαθήματα αλλά εξ αποστάσεως μέσω συστήματος τηλεκπαίδευσης» αναφέρει η γνωμοδότηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ως προϋπόθεση ορίζει πως «πρόκειται για Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας στα οποία έχει γίνει ουσιαστική έναρξη της εκπαιδευτικής δραστηριότητας στην αρχή του σχολικού έτους, δηλαδή λειτουργούν πραγματικά, και συνάμα έχουν τη δυνατότητα (από άποψη τεχνικού εξοπλισμού και εκπαιδευτικού προσωπικού) να παρέχουν τηλεκπαίδευση».

Αντιθέτως, επισημαίνεται πως «απλή εγγραφή κρατουμένων σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που δεν ξεκίνησε την εκπαιδευτική δραστηριότητα κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς για λόγους άσχετους με την πανδημία (λ.χ. ελλείψει εκπαιδευτικών λειτουργών), ή/και δεν έχει τη δυνατότητα τηλεκπαίδευσης, δεν μπορεί να θεμελιώσει τον ευεργετικό υπολογισμό ημερών εκτιόμενης ποινής, που προσφέρει η φοίτηση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας».

Ολόκληρη η γνωμοδότηση ΕΔΩ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ