Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Αυτή είναι η απάντηση του ιατροδικαστή Γ. Λέων στην ανακοίνωση της οικογένειας Πισπιρίγκου – ΒΙΝΤΕΟ

"Από ιατροδικαστικής πλευράς είναι το έγκλημα του αιώνα" τονίζει ο γνωστός ιατροδικαστής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αυτή είναι η απάντηση του ιατροδικαστή Γ. Λέων στην ανακοίνωση της οικογένειας Πισπιρίγκου – ΒΙΝΤΕΟ Facebook

Μετά την ηχηρή απάντηση του δικηγόρου Κωνσταντίνου Ζάρδα στην ανακοίνωση της οικογένειας Πισπιρίγκου όπως έγραψε το dikastiko.gr, ήρθε η απάντηση του Γρηγόρη Λέων. Υπενθυμίζεται ότι στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η οικογένεια Πισπιρίγκου είχε χαρακτηρίσει τον ιατροδικαστή Λέων «ανεύθυνο» με αφορμή τις τοποθετήσεις του για την υπόθεση-θρίλερ στην Πάτρα.

Λέων για ανακοίνωση οικογένειας Πισπιρίγκου

dikastiko

Λέων για ανακοίνωση οικογένειας Πισπιρίγκου: Τι απαντά ο ιατροδικαστής

Στις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του η οικογένεια Πισπιρίγκου απάντησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στο MEGA Καλημέρα.

«Οι απόψεις που διατύπωσα ήταν και ο λόγος της στοχοποίησής μου. Από κει και πέρα θα ήθελα να πω ότι από το δελτίο τύπου, μόνο ο κ. Παπαδόπουλος έχε μείνει, καθώς ο άλλος δικηγόρος έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του. Αναφέρονται πολλοί στο όνομά μου. Σέβομαι απόλυτα το τεκμήριο αθωότητας του κάθε ανθρώπου, απλά νομίζω ότι είναι μία κίνηση πανικού, είναι ένα ασυνήθιστο δελτίο τύπου. Δεν θα απαντήσω εάν κλήθηκα ως τεχνικός σύμβουλος, δεν θέλω να κάνω κακό στην συγκεκριμένη κατηγορούμενη, οι συνάδελφοί μου γνωρίζουν τι συνέβη», ανέφερε αρχικά.

«Εάν η επιστημονική εγκυρότητα ενός ιατροδικαστή κρίνεται από μία οικογένεια που δεν έχει ειδικές γνώσεις ή από έναν δικηγόρο που αναγκάζεται να κάνει τον ιατροδικαστή ή που παρουσιάζει έναν πλαστικό χειρουργό που του αρέσει η ιατροδικαστική, καταλαβαίνουμε ότι δεν θα ήθελα να απαντήσω σε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Λέων για ανακοίνωση οικογένειας Πισπιρίγκου: “Από ιατροδικαστικής πλευράς είναι το έγκλημα του αιώνα”

«Από ιατροδικαστικής πλευράς είναι το έγκλημα του αιώνα. Έχουμε επιβεβαιωμένα ιατροδικαστικά 3 δολοφονίες και απλώς διερευνάται ποιος τις διέπραξε. Η υπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους με τη δέουσα σοβαρότητα, έχουμε δώσει υπέρμετρη ένταση στην επικοινωνιακή προβολή κάποιων ανθρώπων, κι οι ίδιοι οι συμμετέχοντες έχουν βγει πολλάκις στα τηλεοπτικά μέσα.

Το περίεργο είναι ότι όταν έχουμε επιστημονικούς όρους και δεδομένα, δεν μπορούμε να ακούμε ανακρίβειες από μη ειδικούς και να μην καλούμαστε να απαντήσουμε. Μία επιστήμη πρέπει να έχει μία σωστή σχέση με την κοινωνία, δεν μπορούμε να μπλέκουμε τον κόσμο με επιστημονικές ανακρίβειες και να αφήνουμε τους ειδικούς στην άκρη», είπε μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Λέων.

«Ο συνήγορος της κατηγορούμενης προσπαθεί να δημιουργήσει θέματα μεταξύ των ιατροδικαστών από εκεί που δεν υπάρχουν. Είναι διαφορετικό να μιλάμε για διαφορετικές απόψεις και διαφορετικό για «πόλεμο» μεταξύ των ιατροδικαστών», κατέληξε.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ