Παρασκευή 01 Ιουλίου 2022

Δ. Βερβεσός για αναβολές δικών στη Βουλή: Δεν θα δεχθούμε άλλους αιφνιδιασμούς – Αποσύρετε τη διάταξη – ΒΙΝΤΕΟ

Θεσμική προσβολή και απαξίωση του δικηγορικού κλάδου η μη ύπαρξη διαλόγου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δ. Βερβεσός για αναβολές δικών στη Βουλή: Δεν θα δεχθούμε άλλους αιφνιδιασμούς – Αποσύρετε τη διάταξη – ΒΙΝΤΕΟ dikastiko.gr

«Καθυστερεί 6 χρόνια να φτάσει στο ακροατήριο υπόθεση και παίρνει αναβολές λόγω ωραρίου και δεν φτάνει ποτέ το πινάκιο στο δικαστή» υποστήριξε για τις αναβολές δικών ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Δημήτρης Βερβεσός μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλή. 

Για να προσθέσει χαρακτηριστικά: «Ξαφνικά το πρόβλημα είναι η αναβολή που θα πάρει ο δικηγόρος μία ή δύο φορές;». Ο ίδιος έκανε λόγο για συνήθεια της αρμοδίων αρχών που έχει καταντήσει έθιμο σχετικά με τον αιφνιδιασμό και τη νομοθέτηση της τελευταίας στιγμής.

Βερβεσός για αναβολές δικών

eurokinissi

Μάλιστα υπογράμμισε πως πρόκειται για επιχείρηση στοχοποίησης των δικηγόρων. «Λες και το πρόβλημα των καθυστερήσεων είναι οι αναβολές που παίρνουν» είπε.

«Μάθαμε την τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή το βράδυ, το Σάββατο το πρωΐ. Πέρα από γενικές ρηματικές διακοινώσεις ότι πρέπει να επέλθει αλλαγή στο ζήτημα, ούτε τη διάταξη είχαμε δει, ούτε την γνωρίζαμε» τόνισε και πρόσθεσε πως «κανείς από την Παρασκευή μέχρι σήμερα Πέμπτη δεν μας έχει καλέσει να συζητήσουμε. Μας καλέσατε σε ένα 5λεπτο να πούμε τις απόψεις μας στην Επιτροπή».

Βερβεσός για αναβολές δικών: Απαξίωση των δικηγόρων, αμφισβήτηση δικαστών και γιατρών

Για το λόγο αυτό υπογράμμισε ο κ. Βερβεσός πως πρόκειται για «θεσμική προσβολή και απαξίωση του δικηγορικού κλάδου και σώματος». Παράλληλα, έθιξε και το ζήτημα πως «η διάταξη αμφισβητεί την κρίση των Ελλήνων δικαστών… Δεν έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς και επιχειρεί να τους βάλει συγκεκριμένους φραγμούς».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και στον τρόπο έκδοσης πιστοποιητικών σε περίπτωση αιτήματος αναβολής. «Ο κ. υπουργός δείχνει μία παντελή αναξιοπιστία στους συναδέλφους του γιατρούς γιατί θεωρεί ότι τα πιστοποιητικά που μέχρι σήμερα έβγαιναν είναι αφερέγγυα ή προβληματικά και θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει μόνο πιστοποιητικό από ιδιωτικό θεραπευτήριο ή δημόσιο φορέα».

Βερβεσός για αναβολές δικών

eurokinissi

Βερβεσός για αναβολές δικών: Το όψιμο ενδιαφέρον για επιτάχυνση της Δικαιοσύνης

Κατά την παρέμβασή του στην Επιτροπή, ο κ. Βερβεσός αναφέρθηκε και στα επιχειρήματα πως η συγκεκριμένη διάταξη προωθείται προς όφελος των πολιτών. «Όψιμο ενδιαφέρον για τους πολίτες είναι όταν φορτώνονται τα πινάκια με 50 και 40 υποθέσεις για να δικαστούν οι 10;» αναρωτήθηκε.

«Τότε εκεί τους πολίτες που περιμένουν να δικαστούν και δεν δικάζονται γιατί αναβάλλονται οι υποθέσεις τους λόγω ωραρίου, εκεί δεν έχουμε ενδιαφέρον γι’ αυτούς;» επεσήμανε, ενώ σημείωσε πως εάν θα πρέπει ο πολίτης να στερηθεί την επιλογή του δικηγόρου του επειδή δεν θα μπορέσει να παραστεί σε συγκεκριμένη δικάσιμο.

«Αυτά είναι προσχηματικά. Αν καθόμασταν σε ένα τραπέζι διαλόγου θα μπορούσαμε να βρούμε λύσεις. Δεν θέλετε να βρούμε λύσεις. Θέλετε να περάσετε μία διάταξη για λόγους εντυπωσιασμού… Αποσύρετε τη διάταξη και σε ένα μήνα να συζητήσουμε και να καταθέσουμε από κοινού πρόταση» κατέληξε

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ