Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Δίκη “ψευτογιατρού”: Ξέσπασε σε κλάματα ο γιος θύματος – Ο πατέρας μου χειροτέρευε και επέμενε να αυξήσουμε τις δόσεις βοτάνων, μία μέρα πριν πεθάνει είπε να του δώσουμε σόδα με νερό!

“Κάναμε ότι κάναμε για να βοηθήσουμε τον πατέρα μας” είπε ο πρώτος μάρτυρας, αναφέροντας πως ο “ψευτογιατρός” ζήτησε 7.200 ευρώ και προέτρεψε να σταματήσει ο ασθενής τις χημειοθεραπείες.  

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη “ψευτογιατρού”: Ξέσπασε σε κλάματα ο γιος θύματος – Ο πατέρας μου χειροτέρευε και επέμενε να αυξήσουμε τις δόσεις βοτάνων, μία μέρα πριν πεθάνει είπε να του δώσουμε σόδα με νερό! EUROKINISSI

Δίκη “ψευτογιατρού”: Σοκαριστική ήταν η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα που έχασε τον πατέρα του το 2015 από καρκίνο στον πνεύμονα. Όπως εξήγησε ο μάρτυρας ξεσπώντας σε κλάματα, «κάναμε ότι κάναμε για να βοηθήσουμε τον πατέρα μας».

«Σύστησαν στη μητέρα μου στο Κιάτο έναν ογκολόγο που εργάζεται σε Ελβετία και Αμερική και αντιμετωπίζει καρκίνους με εναλλακτικές θεραπείες και βότανα. Του είπα την κατάσταση και τι έχουν κάνει εώς τώρα οι γιατροί. Μου είπε ότι οι γιατροί κάνουν χημειοθεραπείες για να παίρνουν μίζες από φαρμακευτικές εταιρίες και στο εξωτερικό κάνουν πια άλλες θεραπείες»
ανέφερε ο μάρτυρας.
Δίκη ψευτογιατρού

Δίκη “ψευτογιατρού”: Ξέσπασε σε κλάματα ο γιος θύματος

Ο 48χρονος κατηγορούμενος ζήτησε να σταματήσουν οι χημειοθεραπείες και να ακολουθηθεί δικό του πρωτόκολλο. «Θα πρέπει να ακολουθεί ένα πρωτόκολλο. Μια διατροφή σε αντιοξειδωτικές ίνες και κάποια εκχυλίσματα και βότανα που παρασκεύαζε ο ίδιος και θα μπορούσαν να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα. Μου είπε να σταματήσει την χημειοθεραπείες γιατί ο ασθενής γίνεται ράκος, ενώ με τη δίκη του μέθοδο θα ενισχύονταν το ανοσοποιητικό» είπε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι του ζητησε 7.200 ευρώ για τα βότανα που θα χρησιμοποιούσε.
«Μου έστειλε πρόγραμμα διατροφής, πολύ απαιτητικό, με πολλά υγρά και χυμούς. Ένας από αυτούς με παντζάρι και σκόρδο του προκαλούσε καούρες και εμετό. Μας έλεγε ότι αντιδρά ο οργανισμός και καθαρίζει από τα καρκινικά κύτταρα» είπε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι ο ψευτογιατρός έμοιαζε συνηθισμένος στην όψη.
Δίκη ψευτογιατρού
Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι ο πατέρας του χειροτέρευε συνεχώς και τηλεφώνησε στον κατηγορούμενο για να ζητήσει βοήθεια. «Μου είπε έλα να με βρεις σε ένα νοσοκομείο πίσω από το Χιλτον και εμφανίστηκε με ποδιά γιατρού και μου έδωσε ένα χάπι να το πάω στον πατέρα μου κι ένα μέλι από το Άγιο Όρος. Η κατάσταση χειροτέρευε συνεχώς. Από τα μέσα Ιουλίου ο πατέρας μου χρειάστηκε συσκευή οξυγόνου. Εμείς είχαμε διακόψει τις θεραπείες στο νοσοκομείο γιατί είχαμε πλέον γιατρό τον Κόντο. Αν και χειροτέρευε η κατάσταση, ο Κοντός επέμενε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις δόσεις των βοτάνων για να μικρύνουν οι όγκοι. Όλο και αύξανε ποσότητες υγρών, που στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο πατέρας μου δε γινόταν. Του δημιουργούσε τυμπανισμούς, αυτό πίεζε τον πνεύμονα».
Η κατάσταση του ασθενούς χειροτέρευε συνεχώς, σε σημείο που χρειάστηκε να κάνει παρακεντήσεις για να αφαιρείται το υγρό που συγκεντρώνονταν στον πνεύμονα του. «Εμείς του λέγαμε ότι ο ασθενής χειροτερεύει, έλα να τον δεις. Ήρθε γύρω στις αρχές Αυγούστου και μας έδειξε ταυτότητα του ερυθρού σταυρού του διεθνούς. Αφού είχαμε ξεκινήσει παρακεντήσεις, τον πήραμε και του είπαμε ότι ο ασθενής δε μπορεί να πιει. Και μας είπε να πάρουμε νοσοκόμα που θα του βάζει με ορό με τα βότανα. Από ένα σημείο και μετά οι φλέβες του καταστρέφονταν και το υγρό ήταν κάπως καυστικό και του δημιουργούσε σαν εκζέματα. Μια ημέρα πριν πεθάνει μας είπε να του δώσουμε σόδα με νερό για να φύγουν τα φλέγματα» είπε ο μάρτυρας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ