Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Δίκη-βιτριόλι: Ξέσπασμα Ιωάννας στις αναφορές του συνηγόρου υπεράσπισης της Έφης – Σέβομαι το θύμα, να σεβαστούν το ρόλο μου είπε ο Σ. Κεχαγιόγλου – ΒΙΝΤΕΟ

Δεν ζητάει ελαφρυντικό ειλικρινούς μεταμέλειας η 36χρονη κατηγορούμενη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη-βιτριόλι: Ξέσπασμα Ιωάννας στις αναφορές του συνηγόρου υπεράσπισης της Έφης – Σέβομαι το θύμα, να σεβαστούν το ρόλο μου είπε ο Σ. Κεχαγιόγλου – ΒΙΝΤΕΟ

Δίκη-βιτριόλι: Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης της Έφης. Μικρή ένταση επικράτησε όταν η Ιωάννα αντέδρασε στα όσα ανέφερε ο συνήγορος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος αρχίζοντας την αγόρευσή του εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη συμπάθεια του και τη συμπόνια του στην Ιωάννα και να επισημαίνει, εκ νέου, ότι όλοι οφείλουν να ξεχωρίζουν το ρόλο του συνηγόρων υπεράσπισης.

«Υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα» είπε ο συνήγορος της Έφης, προκαλώντας από το ακροατήριο την αντίδραση της Ιωάννας. Τότε ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε: «Δεν ξεκινάμε καλά. Δεν ανέχομαι ούτε μπούλινγκ από κανένα. Σέβομαι το θύμα να σεβαστούν όλοι εδώ μέσα το ρόλο μου ως δικηγόρου υπεράσπισης».

Στην αγόρευσή του ο κ. Κεχαγιόγλου ανέφερε πως η εντολέας του δεν ζητεί να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Όπως ανέφερε ο συνήγορός της 36χρονης, ο νόμος απαιτεί ο κατηγορούμενος να έχει προσπαθήσει να άρει τις συνέπειες της πράξης του.

Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η εντολέας του, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορούσε να κάνει και πάρα πολλά πράγματα προς αυτή τη κατεύθυνση. «Τι θα μπορούσε να κάνει; Να βοηθήσει οικονομικά για την αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας. Προέρχεται όμως από φτωχή οικογένεια, που δεν διαθέτει χρήματα. Η ίδια ζούσε μόνο με το μισθό της. Για το λόγο αυτό η υπεράσπιση  δε θα ζητήσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεχαγιόγλου.

Τι μετέδιδε το dikastiko.gr νωρίτερα

Δίκη-βιτριόλι:  Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, είναι και σήμερα στο δικαστήριο. Έφτασε λίγο πριν από τις 9.00 συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της Νίκο Αλεξανδρή.  Λίγα λεπτά μετά στο δικαστήριο έφτασε και η κατηγορούμενη Έφη ενώ χθες ήταν απούσα.

δίκη βιτριόλι δίκη βιτριόλι

Δίκη-βιτριόλι: Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση

Η αγόρευση του εισαγγελέα ήταν καταπέλτης και πλέον μένει να αγορεύσουν όλοι οι δικηγόροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής. Στη συνέχεια δικαστές και ένορκοι θα κληθούν να εκδώσουν  την απόφασή τους για την ενοχή της κατηγορούμενης (που θεωρείται βέβαιη καθώς η ίδια έχει ομολογήσει το έγκλημα), αλλά και για το ποιο αδίκημα θα καταδικαστεί. δίκη βιτριόλι

Δίκη – Βιτριόλι: Όλα τα φώτα στην ποινή

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην ποινή για την οποία θα καταδικαστεί η κατηγορούμενη. Η πρόταση του εισαγγελέα είναι να καταδικαστεί με την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η πλευρά της κατηγορούμενης ζητά να μετατραπεί σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Εάν η απόφαση δικαστών και ενόρκων συμβαδίσει με την πρόταση του εισαγγελέα τότε προβλέπεται ως μέγιστη ποινή τα 15 χρόνια κάθειρξη, ωστόσο εάν η κατηγορία αλλάξει όπως ζητά η κατηγορούμενη, τότε προβλέπονται έως 10 χρόνια κάθειρξη.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον η κατηγορουμένη αιτηθεί ελαφρυντικό (βάση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα) και οι δικαστές το δώσουν, τότε η ποινή μπορεί να μειωθεί στο μισό.

Πάντως ακόμα και αν καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και σε 15 χρόνια, η κατηγορουμένη δεν θα μείνει στη φυλακή παραπάνω από 5 έως 6 χρόνια. δίκη βιτριόλι

Τι θα γίνει με την έρευνα για πιθανούς συνεργούς

Την ίδια ώρα, το δικαστήριο θα αποφασίσει και για το αν η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα ύπαρξης ενός «δικτύου υποστήριξης» της δράστιδος.

Από την αρχή της διαδικασίας, οι δικηγόροι της Ιωάννας είχαν θέσει το ερώτημα για την ύπαρξη συνεργών κατά την προετοιμασία της επίθεσης, αλλά και για την πηγή προμήθειας του καυστικού υγρού από την κατηγορούμενη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ