Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Δικηγόροι: Πάνω από 2.700 οι αιτήσεις για συμμετοχή στην έκδοση συντάξεων

Μεγάλη ανταπόκριση (παρά τις ενστάσεις) για την επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης συντάξεων. Ξεπέρασαν από την περασμένη Δευτέρα, οπότε και άρχισε να τρέχει η προθεσμία, τις 2.700 οι αιτήσεις δικηγόρων και λογιστών για συμμετοχή στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης του e-ΕΦΚΑ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγόροι: Πάνω από 2.700 οι αιτήσεις για συμμετοχή στην έκδοση συντάξεων

Την πρόθεσή τους, όπως εξαρχής είχαν εκδηλώσει, να λάβουν μέρος στην προσπάθεια αποσυμφόρησης των εκκρεμών αιτήσεων για συνταξιοδότηση, επιβεβαίωσαν οι δικηγόροι.

Παρά τη διαφωνία τους με ορισμένους από τους όρους που προβλέπει η σχετική υπουργική απόφαση – ειδικά όσον αφορά το μερίδιο ευθύνης αλλά και το ύψος των αποζημιώσεων που θα λάβουν – οι δικηγόροι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του e-ΕΦΚΑ για συμμετοχή στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης – πιστοποίησής τους. Δικηγόροι: Πάνω από 2.700 οι αιτήσεις για συμμετοχή στην έκδοση συντάξεων

Σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ από την περασμένη Δευτέρα οπότε και άνοιξε η σχετική πλατφόρμα για εκδήλωση ενδιαφέροντος, κατατέθηκαν πάνω από 2.700 αιτήσεις δικηγόρων και λογιστών – φοροτεχνικών για τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Ιουλίου και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικό αίτημα στις διαδικτυακές πλατφόρμες portal.olomeleia.gr (για δικηγόρους) και oe-e.gr (για λογιστές-φοροτεχνικούς).

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί επιτυχώς πάνω από 2.000 αιτήσεις δικηγόρων, ενώ λόγω του τεράστιου αριθμών επισκεπτών στην ιστοσελίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, η ψηφιακή υπηρεσία τέθηκε την Τετάρτη προσωρινά εκτός λειτουργίας και επαναλειτούργησε στις 14.00 μμ. Τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν επιλύθηκαν άμεσα και ήδη μέσα σε 24 ώρες έχουν υποβληθεί πάνω από 700 αιτήσεις λογιστών-φοροτεχνικών. Δικηγόροι: Πάνω από 2.700 οι αιτήσεις για συμμετοχή στην έκδοση συντάξεων

Κατά την πρώτη φάση εκπαίδευσης-πιστοποίησης πρόκειται να συμμετάσχουν 180 άτομα εκ των οποίων οι 90 αφορούν θέσεις δικηγόρων, ενώ οι υπόλοιποι θα μπορούν να συμμετάσχουν σε μελλοντικούς κύκλους εκπαίδευσης-πιστοποίησης. Για την συμμετοχή τους τηρείται χρονική σειρά προτεραιότητας η οποία θα ισχύει και για τους επόμενους κύκλους εκπαίδευσης-πιστοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος έχουν:

α) τα μέλη των δικηγορικών συλλόγων της χώρας με τριετή τουλάχιστον άσκηση δικηγορίας και

β) λογιστές –φοροτεχνικοί, κάτοχοι επαγγελματικής ταυτότητας Α΄ τάξης, οι οποίοι έχουν υποβάλλει την υπεύθυνη δήλωση της παρ.7 του άρθρου 4 του π.δ.340/1998 (Α΄228)

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ