Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Εκδήλωση για την Eurojust στην Αρεόπολη: Ευρωπαϊκή Ποινική Δικαστική Συνεργασία – ΦΩΤΟ 

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκδήλωση για την Eurojust στην Αρεόπολη: Ευρωπαϊκή Ποινική Δικαστική Συνεργασία – ΦΩΤΟ 

Στη δέσμευση της κυβέρνησης και του υπουργείου Δικαιοσύνης πως θα συνεχίσουν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της δικαστικής συνεργασίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο αναφέρθηκε ο υφυπουργός, Γιώργος Κώτσηρας.

Κατά τον χαιρετισμό του επισήμανε: «Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της δικαστικής συνεργασίας το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προχωρήσει, μεταξύ άλλων σε συγκεκριμένες πρόσφατες πρωτοβουλίες:

  • Στην ψήφιση του νόμου 4786/2021 για την Εφαρμογή διατάξεων του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/ 1939 του Συμβουλίου της 12ης Οκτωβρίου 2017 σχετικά με την εφαρμογή ενισχυμένης συνεργασίας για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.
  • Στην ψήφιση του Νόμου 4816/2021 «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας – Τροποποίηση του ν. 4557/2018 – Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1673 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 23ης Οκτωβρίου 2018, σχετικά με την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες μέσω του ποινικού δικαίου, επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Ο κ. Κώτσηρας καταλήγοντας τόνισε το εξής: «Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης δεσμευόμαστε πως θα εξακολουθήσουμε να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της δικαστικής συνεργασίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ενώ με νομοθετικές πρωτοβουλίες ενισχύουμε τα νομικά εργαλεία του δικαστικού μας συστήματος για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος». Eurojust-εκδήλωση Αρεόπολης: Ευρωπαϊκή Ποινική Δικαστική Συνεργασία

Σημαντικές παρεμβάσεις

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εν λόγω εκδήλωση συμμετείχε ο Αντεισαγγελέας Εφετών, Εθνικό μέλος της Ελλάδας στη Eurojust και Εκπρόσωπος της Ευρώπης στο Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων, κ. Πάρης Αδάμης.

Ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Λεωνίδας Κοτσαλής ήταν ο κεντρικός ομιλητής με θέμα: «Ευρωπαϊκό Ποινικό Δίκαιο».

Επιπλέον, παρεμβάσεις έκαναν διακεκριμένοι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί , όπως η Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών και Εκπρόσωπος Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), κ. Σταυρούλα Κουτουλάκου, ο Αντεισαγγελέας Εφετών Θράκης, κ. Λάμπρος Τσόγκας, ο Αντεισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας, κ. Γεώργιος Δούβας, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών και Εκπρόσωπος Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΜΕΑ), κ. Ηλίας Κωνσταντακόπουλος, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών και Αναπληρωτής του Εθνικού Μέλους της Ελλάδας στη Eurojust, κ. Παναγιώτης Μανιάτης, η Ειδική Ανακρίτρια Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών, κ. Ερωφίλη Σταθοπούλου, η Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών και Επίκουρη Εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, κ. Κατερίνα Κολιοκώστα, και ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών και Βοηθός Εθνικού Μέλους της Ελλάδας στη Eurojust, κ. Ιωάννης Παπαθανασίου. Eurojust-εκδήλωση Αρεόπολης: Ευρωπαϊκή Ποινική Δικαστική Συνεργασία

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Αναπληρωτής Καθηγητής – Κοσμήτορας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Τσιμάρας. Μεταξύ άλλων χαιρετισμό απηύθηναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο επ. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος, η Εισαγγελέας Εφετών και Εθνική Ανταποκρίτρια για θέματα τρομοκρατίας, κ. Σταματίνα Περιμένη, ο Δήμαρχος Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κ. Θεόδωρος Βερούτης και η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου, κ. Ανθή Μπαλιτσάρη.

ΦΩΤΟ: Γραφείο Τύπου Ι.Μ. Μάνης

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ