Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Κώτσηρας – Αλεξανδρής: Υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης αφορά την περίοδο 2021-2023, αποτελεί μία ολοκληρωμένη στρατηγική για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού και περιλαμβάνει οριζόντιες δράσεις από τους φορείς που συγκροτούν τον Εθνικό Μηχανισμό.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κώτσηρας – Αλεξανδρής: Υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού dikastiko

Στην υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού προχώρησε, ο Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης αφορά την περίοδο 2021-2023, αποτελεί μία ολοκληρωμένη στρατηγική για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού και περιλαμβάνει οριζόντιες δράσεις από τους φορείς που συγκροτούν τον Εθνικό Μηχανισμό.

Οι άξονες υψηλής προτεραιότητας του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι οι ακόλουθοι:

1. Καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και των επιπτώσεών της στα παιδιά.

2. Δικαιοσύνη φιλική προς τα παιδιά.

3. Προστασία των παιδιών στο πλαίσιο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

4. Διασφάλιση του δικαιώματος των παιδιών στην υγεία.

5. Δικαιώματα των παιδιών στην εκπαίδευση.

6. Προστασία της οικογένειας και των παιδιών στην κοινότητα – αποϊδρυματοποίηση.

7. Οριζόντια δράση για τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες.

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Κώτσηρας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Κώτσηρας-Αλεξανδρής: Υιοθέτηση Εθνικού Σ.Δ για Δικαιώματα του Παιδιού

«Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Μια πολύμηνη διαδικασία κατάρτισής του ολοκληρώνεται.

Η κατοχύρωση των Δικαιωμάτων των Παιδιών και η προστασία της ανηλικότητας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για το Υπουργείο, κάτι που αποτυπώνεται και στον κεντρικό ρόλο που αυτό ανέλαβε.

Η προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού γίνεται με έναν οριζόντιο τρόπο που καταλαμβάνει μεγάλο εύρος πολιτικών της δημόσιας διοίκησης.

Η προσπάθειά μας για την περαιτέρω κατοχύρωση των Δικαιωμάτων των Παιδιών συνεχίζεται με την παρακολούθηση της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου και την επικαιροποίησή του, όπου αυτό καταστεί απαραίτητο».

Ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Πάνος Αλεξανδρής, ανέφερε:

Κώτσηρας-Αλεξανδρής: Υιοθέτηση Εθνικού Σ.Δ για Δικαιώματα του Παιδιού

«Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού έρχεται σήμερα ως μια ασπίδα προστασίας, επιχειρώντας να αντιμετωπίσει σειρά ζητημάτων όπως η παιδική φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η απουσία φιλικής προς το παιδί δικαιοσύνης, η απουσία μέριμνας για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά ταυτόχρονα και να συμβάλλει στην ενημέρωση και εκπαίδευση των επαγγελματιών από διάφορους κλάδους (νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, ιατροί κ.ά.) που έρχονται σε επαφή με παιδιά θύματα κακοποίησης ή παραμέλησης.

Ως Υπουργείο Δικαιοσύνης, έχουμε θέσει εξ αρχής ως άμεση πολιτική και θεσμική προτεραιότητα την υλοποίηση δράσεων ευθύνης που ενισχύουν την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των Παιδιών και παράλληλα διασφαλίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ